Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi idő kell hogy az izmok...

Mennyi idő kell hogy az izmok regenerálódjanak?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 21 éves férfi vagyok 2 napja kezdtem el kondi terembe járni ez elott sose jártam. Nagyon szeretem csak fáj mindenem. Érdemes lenne pár napot kihagyni? Sose edzettem konditeremben de nagyon szeretem. Mire kell odafigyelni ha az ember edzeni kezd?
dec. 29. 20:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

"Mennyi idő kell hogy az izmok regenerálódjanak?"

Valamikor ennyi, valamikor annyi. Valamikor 24 óra, valamikor 72 óra. Egy bicepsznek kevesebb, egy hátnak több. Az biztos, hogy kezdőként az első egy-két hónapban 3 fekvőtámasztól is izomlázad lesz másfél hétig, aztán a szöveteid hozzászoknak a súlyzós edzéshez, és ez a jelenség megszűnik.

dec. 29. 20:13
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem
tegnapelőtt 04:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez függ attól is, hogy mit, és milyen intenzitással edzettél.

Lehet hülyeség, amit leírok, mert ez csak az én tapasztalatom, de mikor én új dologba vágok bele, vagy hosszabb kihagyás után kezdek újra valamit, akkor egy hétig minden nap csinálom. Igen, pusztulatosan fáj. Amire figyelek eközben, hogy eleget aludjak, kellő fehérjét vigyek be, és rendesen lenyújtsak. Utána tartok pihenőt. Ehhez hozzátartozik, hogy ha elkezdek, vagy újrakezdek valamit, akkor nem fogom tudni olyan intenzíven csinálni, és az izomláz leginkább az új mozgásforma miatt van, nem pedig azért, mert tényleg intenzíven megterheltem magam. Szóval az első hét után visszabb veszek a gyakoriságból, és növelem az intenzitást. Ezután már csak nagyon ritkán van komoly izomlázam.

tegnapelőtt 07:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Egy kezdő nem képes Dorian Yates szintű effortot produkálni, ezért kezdő szinten többet bír edzeni az ember. Később, minél magasabb lesz az intenzitás és az effort, annál kevesebbet tudsz majd edzeni.
tegnapelőtt 10:08
 5/6 anonim ***** válasza:
az első pár alkalommal akár 6-7 naoig is fájhat. ahogy hozzászoksz a mozgásformához már ez kb 1 nap lsez vagy én pl 5 éve járok és max havi 1-2szer van izomlázam
tegnap 09:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Gondolj egy sérülésre.

Ha jó mélyen bevágtad az újjadat és a szöveteket szétvágtad sokáig tart míg begyógyul.

Ha csak kicsit megvágtad rövidebb ideig.

Az izom sérülésének a mértéke számít,hogy mennyi a regenerálódási ideje,ha közben minden körülmény konstans.

Ezek a körülmények:a táplálkozásod ugyanaz,a pihenés mennyisége,minősége ugyanaz,a regenerációt elősegítő másodlagos tevékenységek ugyanazok,stressz szint ugyanaz,egészségi állapot,kor ugyanaz stb .

ma 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!