Az normális ha nem megy az edzés rendesen 5-6 óra alvással?
10
Nekem 9-10 óra de már évek óta nem aludtam annyit. Ha megvan a 7 óra már csodának számít. De attól sem érzem maga felfrissültnek.
Valószínűleg azért 9-10 óra mert egyébként meg nem alszol eleget
Valamit kellene kezdeni ezzel mert rámegy az egészségedre.
A szervezet alvás közben méregtelenít és regenerálódik.
12
Abszolút semmi megoldás nincs. Olvastam az inszomniásokról, gyakorlatilag egy kezelhetetlen betegség, semmi sem használ hosszú távon. Altatókat is ugye csak 1-2 hétig szabad szedni.
Legtöbbször pszichés probléma van emögött.
Volt időszak, amikor én is bármivel próbálkoztam, 5 óra alvás után kipattant a szemem. Sose bírtam visszaaludni, járt az agyam, forgolódtam, kattogtam, szorongtam. Akkoriban családi gondjaim voltak, amik nagyon megviseltek. Amikor megoldódtak, az alvásidőm is visszaállt 7-8 órára.
Van az ébrenlét és az alvás között egy rövid szakasz ahol az ember megrezzen, akár többször is, ha erre gondolsz akkor nincs semmi bajod, nem kell vele foglalkozni, normális jelenség. Van aki felriad miatta, de ha tudatosul, hogy jelentéktelen akkor nem fog megijeszteni. A teljesítményed nagyban befolyásolja az alvás hossza, de méginkább az alvás minősége. Ha eleve rosszul alszol, lehet az alvásciklusaid sincsenek rendben, így 6 óra rossz alvás NEM tesz ki 6 óra minőségi alvást (pl nem zavarta meg semmi az alvásod, de korán kellett kelned valamiért, tehát a minősége megvan csak kevesebbet aludtál). 6 óra a minimum ami kell, de ezzel messze nem optimális, 7 ha akarsz jól teljesíteni, 8-9 ha a teljesítményt és a regenerálódást is ki akarod maxolni. De nem vagyunk egyformák, valaki jobban regenerálódik 7 óra alvással mint más 8 órával, míg van akinek kell a 9. Minimum ami kell, hogy 6-7 órát aludj, de az legyen minőségi alvás.
Érdemes lenne: pszichés problémáid megoldani, lényegesen kevesebb stressznek kitenni magad, az edzést este 7-ig legkésőbb befejezni, 8 után nem enni, max fehérje turmix de az is alvás előtt minimum 1 órával, kizárni lappangó betegségeket, jobban lefáradni pszichikailag és fizikailag is, alvás előtt olvasni olyanról ami egy életcélod elérésében segít, lehet az az edzés is, vagy a szakmád, kb bármi, esetleg egy számodra érdekes könyv is segíthet.
Akik szerint, az alvászavarban szenvedő emberek, nem fárasztják le magukat eléggé, nagyot tévednek. 3 műszak, 12 óra munka után se tud jobbat aludni. Nagyon fáradt lesz, és úgy érzi magát, mint akit agyonvertek, de az alvás, akkor se lesz jobb. Sőt, egy ponton túl, mikor túl fáradt vagy, még rosszabb.
Kérdező, nem valami lelki/pszichés probléma áll a hettérben? Míg ezt nem rakod helyre, az alvásod, nem lesz az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!