Utaznátok ennyit egy terem miatt?
Kezdek kiégni, heti 6 edzés, oda vissza 100km-re van a terem.
2 opcióm van:
A, közelebbi terem csak 10km, de kevésbé felszerelt. Mindent letudok ott edzeni normálisan, kivéve a lábat, mert sérülés miatt csak hack guggolón tudok guggolni fájdalommentesen.
B, távolabbi terem, 50km, de felszerelt, a lábat is letudom edzeni, mert van hack guggoló gép.
Az "A" teremben van smith keret, tárogató gép, csiga, hátazni is tudok, vannak kézisúlyzók. Minden lehetséges, csak guggolni nem tudok.
Magyarul: 2 szett guggolás miatt utazok +80km-t oda vissza.
Fél háromkor elmegyek, fél nyolcra érek vissza, ez heti 6x. Mellé a lépésszámom is borzasztó magas (40 ezer), ez megy már több hónapja, csodálkozom, hogy eddig is bírtam.. Nincs életem az edzésen kívül. Amit nem bánok, mert szeretem csinálni, de kezd átmenni a fanatizmus egy durvább fokára.
Szerintetek mi lehet a megoldás? Arra gondoltam, hogy váltok a közelebbi teremre + csökkentem az edzések számát is 4-re.
Nekem nem lenne időm és humorom hetente többször órákat elpazarolni egy konditerem megközelítésére.
Milyen sérülésed van, ami miatt csak és kizárólag a hack guggoló jöhet szóba, se a pendulum, se a smith keret, se a lábtoló, se a lábnyújtó, se a bolgározás, se egyéb?
Ezt pár hónapja már kifejtettük. Nyilván nem utaznék ennyit.
Akkor is megírtam.
Guggolást meg kihagyod vagy helyettesíted
1#
Csípőm körül van sérülés, orvosok se látnak semmit, röntgen sem, ultrahang sem. 1 évem ment rá, hogy kitaláljam mi lehet a gond, semmi előrehaladás.
Hack + öves guggolás játszik csak, de egyik sincs a közelebbi terembe.
Lábnyújtás az megy, de az nem guggoló mozdulat. Lábtoló kuka, ott sérültem meg, még egyszer nem fogok kockáztatni, nagyon rossz felépítésű az egész gép.
Bolgározás menne, jobb lábra, mert csak bal oldalt van probléma a csípőmmel, de a jobb lábam már így is másfélszer akkora, mint a bal.
Smith keret jó ötlet lenne, ha jó lenne a boka mobilitásom, ha tárcsát teszek alá, nem érzem biztonságba magam.
1 megoldás maradt: bokámat helyre kell hozni, hogy normálisan letudjak guggolni..
Próbáltam a tárcsát, olyan szinten kevés a biztonságérzetem, hogy nem tudok bukás közelébe se menni.. A guggolócipő jó ötletnek tűnik, beszerzek egyet.
Nem csak a 2 szett guggolás.. Nyilván sokkal másabb egy felszereltebb teremben edzeni, minden szempontból jobb, közeg, stb. A fanatizmus csodákra képes egyébként..
(1) Vehetsz otthonra lábedzéshez cuccokat és akkor azt otthon letudod.
(2)Vagy csak lábat edzeni jársz távolabbiba, alsótest-felsőtest felosztással (minek heti 6 edzés???).
(3) Sőt akár beszélhetsz az "A" terem tulajdonosával, nem venne-e, lehet hogy sokan örülnének neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!