Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Elég volumen ez egy hétre?...

Elég volumen ez egy hétre? (24 szett izomcsoportonként)

Figyelt kérdés

Sziasztok! 7 hónapja járok terembe, és az elmúlt néhány hónapban az edzéstervem nagyjából mindig így állt:

2x nap mell-hát

2x nap bicepsz-tricepsz

2x nap láb-váll

Minden nap minden egyes izomcsoportra 3-3 szett gyakorlatot tolok.

Valamint egyik nap bedobok egy kis hasazást is (2x4 szett)

(177 cm, 66kg, növésben lévő tanuló vagyok)

2024. aug. 1. 21:49
A kérdező szavazást indított:
Kevés
Pontosan elég
Sok
8 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Minden nap mindenre edzeni? 24 sorozat/hét? Ez így nem jó.

Én heti kétszer edzem mindenre, kb 8 sorozattal összesen és fejlődöm.

Ha képes vagy 24 sorozatra, ott hatalmas gondok vannak az intenzitással, meg nem is edzünk minden nap ugyanarra. Ez így kuka az egész.

2024. aug. 1. 21:58
 2/7 A kérdező kommentje:

Szia, nem minden nap edzek mindenre, kicsit szarul fogalmaztam, egy héten 6 nap megyek általában 2 nap ebből mell-hát, 2 bicepsz-tricepsz, 2 láb-váll.

A 24 szettet nagyjából eddig tudtam viszont tartani, tamév v3ge fele kezdett el a fáradtság elkapni, de pont jöttwk mindeféle táborok, nyaralás, stb. Úgyhogy akkor ki tudtam magam pihenni és újjúlt erővel kezdeni.

Ezután megpróbáltam egy felső-alsótest felosztást (4x nap egy héten), mert a barátaim szerint, túl sok lenne egy fiatalabb srácnak 6 nap egy héten, mivel még növő szervezet vagyok, de egyszerűen nem is élveztem, és azt is éreztem hogy túl keveset csinálok a felsőtestemre

2024. aug. 1. 22:21
 3/7 A kérdező kommentje:
De ahogy mondod, szerintem az intenzitással bajok vannak, arra megpróbálok odafigyelni és közelebb vinni a bukáshoz amennyire tudom.
2024. aug. 1. 22:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy kezdett a fáradtság elkapni. Heti 6x a koxos versenyzők edzenek. Alsó-felsőtest felosztás amúgy tök jó. Miért érzed úgy, hogy túl keveset csinálsz felsőtestre? Ha már 66 kilósan rommá edzed magad, mint fogsz csinálni 86 kilósan...?
2024. aug. 2. 16:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Őszintén azért érzem úgy szerintem, mert ugye eddigi felosztásban 2-nél is többször annyi napot kapott felőtest mint a láb, és nekem az ívódott be, mint norma, és így az hogy ugyanannyi napot időt kapnak, nagyon furcsának és kevésnek tűnik
2024. aug. 2. 19:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Így néz ki az edzésem.

1.hét 7 sorozat, 2.hét 9 sorozat, 3. 12 sorozat 4. Hét laza edzés. Fejlődök, és bőven nem vagyok mar kezdi. Fekvenyomás 150,felhuzas 210,Guggolás 190.

Ha 27 sorozat kell egy izomra, nagyon nem edzel keményen, de még a heti 16 sorozatot is sokallom. Szerintem a bukástól annyira messze edzetek, hogy meglepődnétek, ha tudnátok. Bukasig, vagy bukás előtt 1 ismetlesig edzve, naturalban 12 sorozatnal tobbet eszedbe se jutna edzeni reszeresen.

aug. 4. 14:36
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Sose felejtem el, Kathi Béla mondta egyszer, 2 hetente csinal néhány sorozat guggalast, ennyi a feszítő edzés. Es megnezed a videoban a combját, akkora, mimt egy lóé😄 Oke hogy koxol, meg a genetika, meg szelsoseges pelda, de el lehet gondolkodni, hogy nem a rengeteg volumenben van a megoldas. Kell, de nem annyi, mint sokan hiszik. A rengeteg volumen helyett, meg kéne tanulni inkább kemenyen edzeni, elég lesz kevesebb volumen igy, es sokkal jobban is fejlődsz,főleg naturalban.
aug. 4. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!