Elég volumen ez egy hétre? (24 szett izomcsoportonként)
Sziasztok! 7 hónapja járok terembe, és az elmúlt néhány hónapban az edzéstervem nagyjából mindig így állt:
2x nap mell-hát
2x nap bicepsz-tricepsz
2x nap láb-váll
Minden nap minden egyes izomcsoportra 3-3 szett gyakorlatot tolok.
Valamint egyik nap bedobok egy kis hasazást is (2x4 szett)
(177 cm, 66kg, növésben lévő tanuló vagyok)
Minden nap mindenre edzeni? 24 sorozat/hét? Ez így nem jó.
Én heti kétszer edzem mindenre, kb 8 sorozattal összesen és fejlődöm.
Ha képes vagy 24 sorozatra, ott hatalmas gondok vannak az intenzitással, meg nem is edzünk minden nap ugyanarra. Ez így kuka az egész.
Szia, nem minden nap edzek mindenre, kicsit szarul fogalmaztam, egy héten 6 nap megyek általában 2 nap ebből mell-hát, 2 bicepsz-tricepsz, 2 láb-váll.
A 24 szettet nagyjából eddig tudtam viszont tartani, tamév v3ge fele kezdett el a fáradtság elkapni, de pont jöttwk mindeféle táborok, nyaralás, stb. Úgyhogy akkor ki tudtam magam pihenni és újjúlt erővel kezdeni.
Ezután megpróbáltam egy felső-alsótest felosztást (4x nap egy héten), mert a barátaim szerint, túl sok lenne egy fiatalabb srácnak 6 nap egy héten, mivel még növő szervezet vagyok, de egyszerűen nem is élveztem, és azt is éreztem hogy túl keveset csinálok a felsőtestemre
Így néz ki az edzésem.
1.hét 7 sorozat, 2.hét 9 sorozat, 3. 12 sorozat 4. Hét laza edzés. Fejlődök, és bőven nem vagyok mar kezdi. Fekvenyomás 150,felhuzas 210,Guggolás 190.
Ha 27 sorozat kell egy izomra, nagyon nem edzel keményen, de még a heti 16 sorozatot is sokallom. Szerintem a bukástól annyira messze edzetek, hogy meglepődnétek, ha tudnátok. Bukasig, vagy bukás előtt 1 ismetlesig edzve, naturalban 12 sorozatnal tobbet eszedbe se jutna edzeni reszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!