Egyénfüggő. Én nem szoktam felvenni, mert nem baj qz, ha a szorításod is erősödik. Ha 80 kilónál feljebb megyek, akkor szoktam használni.
2024. jún. 16. 11:48
2/7 anonim válasza:
Annál a súlynál kell felvenni gurtnit, ahol már érzed, hogy a hátad munkáját a fogásod és az alkarod limitálja, hisz az alkar kis izmai anatómiailag nem tudnak soha olyan erősek lenni, mint a hátad nagy izomcsoportjai. Magyarul ha érzed, hogy nem a hátad fárad el (aminek a megedzése a cél az evezéssel), hanem nem bírod markolni a súlyt, akkor vegyél fel gurtnit, hogy ne hátráltasd feleslegesen a fejlődésed.
2024. jún. 16. 12:26
3/7 anonim válasza:
ha úgy érzed h hatékonyan tudsz gurtni nélkűl evezni vagy le húzni akkor nem az alkarod erős hanem a hátad gyenge 😉
gondolom evezéssel a hátad szeretnéd edzeni nem az alkarod
ha a hátad edzése a cél akkor ne hátráltasd a fejlődést az alkaroddal
ha gondolod evezés után még mindig tudsz külön gyakorlatot csinálni alkarra
nem az evezéssel kell alkart edzeni 😄
2024. jún. 16. 17:01
4/7 anonim válasza:
Ha a hátadat edzenéd,akkor edzd a hátadat.Az első 6 hónapban ennek nem sok jelentősége van,mert mindenki egy rakat fo$,erő nélkül.Nem is tudsz akkorákat húzni.
Később meg kell.Mert a hátizom sokkal többre lenne képes,de a fogásod nem fogja birni.
Ez akkor is így lesz ha egy barom nagy állat leszel hatalmas alkarokkal.Kisebb izom előbb fog kipurcanni mint a hátad.Ezért a hátizmokat nem fogod tudni elég intenzíven megedzeni.
2024. jún. 17. 10:21
5/7 anonim válasza:
Akik azzal jonnek, hogy gurtni nelkul nincs hatedzest, uzenem, hogy van am olyan, aki 200 kilot is felhuz gurni nelkul, es nem fordított fogassal. Ilyen vagyok, pl en. Na, most egy 80-90 kilos lehuzas, vagy evezes, nekem meg se kottyan, siman birja a szoritasom, es a hatam bulik bele a gyakorlatba, nem az alkarom. Egyebkent, nem csinalok dontott torzsu evezest, felesleges terheles a gerincre, nem akarok még ezzel is kalkulalni edzesprogramozasnal a guggolas es felhuzas mellett, mert csak ezekbol vesz a gyakorlatokbol vesz el, teljesen feleslegesen, mert melltamasszal, még jobban is megedzes a szeleshatat.
2024. jún. 25. 03:01
6/7 A kérdező kommentje:
Én 110kg-val bírok evezni, ezt a súlyt vegyes fogás nélkül nem bírom megtartani. De a fogásom nagyon gyenge, felhúzásnál igen komoly problémát okoz, hogy a súly kiesik a kezemből, fogással nem bírom. Félek, hogy mégjobban elgyengül, ha evezésnél gurtnit használok
2024. jún. 25. 03:09
7/7 anonim válasza:
Ha viszont nem birja az fogasod, akkor az ne menjen a hatedzes rovasara. Egyszeru, hatazz le kurtnival, alkarra meg logj terhelessel, vagy ha mar ele eros vagy, egy kézzel, vegtelensegig tudod fokozni a terhelest. Plusz csuklo hajlitasok és ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!