Ha még sosem csináltam felhúzást, mekkora súllyal lenne "elfogadható" teljesítmény?
Eddig funkcionális edzéseket csináltam csak, végre kipróbálhattam a felhúzást. az első napon 40-50-60 kilóval sikerült, a második napon 70-el ment 4 ismétlés, a harmadik napon is csak 70 ment 4-5 ismétléssel 3-szor és nem is mertem emelni rajta, mert egyrészt nem volt ott az edző, másrészt éreztem, hogy nem lenne vicces többet rakni rá. Ez kezdetnek jó? És mennyit kéne tudnom felhúzni, hogy átlagon (ld. fitt átlagember, tehát nem testépítő) felüli, akár elismerésre méltó legyen?
Mielőtt arra gondolnátok, hogy ha úgyis edzővel dolgozom, akkor miért nem kérdezem őt, nos, az ehhez hasonló kérdésekre csak hümmögni szokott, utálja az ilyen "és akkor ez most másokhoz képest jóóóó? mi egy átlagos teljesítméééény?" és társai kérdéket, amit megértek, semmi értelme, de mégis szeretném tudni :D
köszi.
170/72/42 n
Szerintem az edzők ezt szokták. Vagy felnagyítják az eredményeidet, hogy motiváljanak, vagy mismásolnak az ilyen típusú kérdésekre, hogy biztosan ne szegjék kedved.
Egyébként minden edzés funkcionális, szóval azzal, hogy elkezdtél felhúzni, nem tértél át semmire, csak bevontál egy új gyakorlatot.
Ami a súlyt illeti, ez kb. a saját testsúlyod, szerintem elsőre nem rossz, úgy hogy még a technikát sem gyakoroltad be. Bár nem tudom, hogy mi volt az a "funkcionális edzés", amit eddig csináltál és milyen régóta.
Amit én látok nőknél: átlagos, kezdő lányok fekvenyomás 20-30 kg között, felhúzás 40-60 kg között, guggolás szintén.
A 45 kg fekvenyomás és a 70kg felhúzás átlagon felüli egy edzőteremben egy nőtől. A guggolásod valóban picit gyenge (többihez képest), de nagyon kevés lány megy 50 fölé. Akik picit komolyabban veszik az edzést ők nyomogatnak bele párat 40-45kg-ba, guggolnak 60-70-el és húznak fel 70-80-al. Bár a saját páromon kívül senkit sem láttam még 80kg-al sorozatban húzni. De ahova én járok, oda nagyrészt csak hobbi kondisok járnak, lányok is, fiúk is, nem versenyzői törzshely, meg nem koximaxi tanya (Gilda).
42 éves nő vagy, jól értelmezem?
Akkor teljesen korrektek a számaid. Ha jó a formakivitelezés, kezdd el emelni és egy hónapon belül menj simán 100kg-ig.
Egyébként, strenghtlevels.com megmondja pontosan a szintedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!