Hogyan edzek nőként a kar izmaimra, hogy láthatóan fejlődjenek?
Van itthon egy franciasúlyzóm, ami tárcsákkal együtt 9 kg, és két 3 kg-os kézi súlyzóm.
Eddig összesen 3x edzettem a karomra, meglepően látható az eredmény. Azelőtt befeszíteni sem tudtam mindig. Sajnos kihagytam mindig a felsőtest edzést és a lábaimra illetve a hasamra helyeztem a hangsúlyt.
Mennyi idő alatt lesz látható a változás, és mit kell tegyek, hogy minél hamarabb látható legyen? A genetikám rendben van, könnyen hízok, fogyok, és az izomfejlődés is minden edzés után látszik.
A testsúlyom normális, pár kg pluszt látok magamon. 20 éves vagyok.
Miket tanácsoltok, mire hívnátok fel a figyelmem? Terembe nincs lehetőségem járni.
Bármelyik youtube videó megfelel. Kb egy hónap alatt már fog látszani.
Tanácsok
- mindig melegíts be
- mindig nyújts le
- ne ugyanazt ugyanannyival csináld. Vagy emeld fozokatosan a súlyt vagy az ismétlést vagy nehezítad a gyakorlatot
Helyzetjelentés:
Kicsit több mint egy hónap után tapasztalom, hogy most kezdenek azok az izmaim dolgozni, amikkel dolgozni akarok. Úgy tudnám elmagyarázni a legjobban, hogy az elején a nehezebb sorozatok végén a vállam helyett a vádlim is dolgozott, most pedig, ha fárad, akkor is a vállam dolgozik, csak jobban feszül az izom.:)
Caroline Girvan felső test edző videói alapján edzek. Legtöbbször a 40-50 perceseket. A hibáim amiket belátok, hogy kevés pihenőit hagytam a túlbuzgóságom miatt.
Az elején a francia rudat egy ismétlésnél is hibásan emeltem, még mindig nehéz a 12 ismétlés. A 3 kg súlyzoknál pedig vannak sorozatok, amiknél pihenőt kell tartanom.
Lassan tervezek beszerezni két 8kg-os kézi súlyzót. Azt nem hiszem, hogy túlfejlődöm.
A lényeg: látszik a fejlődés. Ami meglepett, hogy nőként is V alakom kezd formálódni, mellizmaim, hátizmaim is sokat fejlődtek.
Ami a legjobb, hogy a tartásom megváltozott. Eddig a felső csigolyáimnál görbe voltam a helytelen tartás miatt, gondolom az izomzatom volt gyenge. Most természetes lett az egyenes testtartás.
A bicepszemmel nem vagyok teljesen megelégedve, ha a vízszintes felkar feszítést csinálom, még mindig nem feszül be szépen.
További javaslataitok vannak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!