Kezdőként lemegyek a terembe, honnan tudom, hogy jól csinálom a dolgokat?
Pl kinéztem magamnak egy "hypolt" felosztási metódust, PPL, nézel hozzá gyakorlatokat, nyilván olyanokat amiket a terem felszereltésge alapján véghez tudsz hajtani.
Na pl befekszek egy padra, fekvenyomás kézivel, nyomok 4x8-at kezdőként fogalmam sincs, hogy mi az a súly ami számomra ideális, így pl 10kg-os súlyokkal megcsinálom a 4x8at akkor ez már oké, vagy nem?
Kvázi elfáradok a 4. sorozatnál, de szerintem nem azért mert nehéz a súly,hanem azért mert fizikálisan nem bírom az intenzítást, hogy tudom ezt elválasztani,hogy most fizikálisan vagyok a súlyhoz gyenge vagy ténylegesen a bukás közeli állapotba vagyok?
"hogy tudom ezt elválasztani,hogy most fizikálisan vagyok a súlyhoz gyenge vagy ténylegesen a bukás közeli állapotba vagyok?"
Kezdőként sehogy, aztán a tapasztalatszerzésnek hála idővel simán. Kezdőként az a jó munkasúly, amivel meg tudsz csinálni úgy 8-20 ismétlést, hogy tudsz figyelni a helyes technika elsajátítására, de azért a sorozat végén érzed a durranást. Később ennél ezerszer bonyolultabb a képlet, de veled nem lesz baj. Már most többet tudsz, mint a kezdők 95%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!