Heti 1 felső test és 1 alsó test edzést tartok ( a végén nyújtás + kardió, has pedig láb napon ). A 3. edzés felsőtest szokott lenni mindig. Gond lehet ez később hogy a lábat mindig csak 1x, a felsőtestet viszont 2x edzem hetente?
1-es köszi! Hát nem tudom viszont hogy számoljam ki. Alapból elég vastag csípőm és lábaim vannak, és a vádlim rengeteget fejlődött ( az alapból elég keskeny, magasan illeszkedik ). Nem kifogás nyilván de valahogy heti 2x nekem a láb az sok, és nem akarok felső-alsó-felső majd alsó-felső-alsó felosztásban edzeni mert a felső testem meg igényli a heti 2x edzést.
A második alkalom ahogy írtam mindig lightosabb a felsőtestnél.
Néha lemegyek 4x is a terembe de akkor sem a láb lesz 2x edzve sajnos. A lábnál legalább 5 napot érzek jónak pihentetésre, de nyilván ezzel a tervvel csak 7 naponta lenne mozgatva.
A lényeg az lenne hogy ne legyen diszproporció, tehát ne legyen ilyen felső test dominancia. Bár nem edzek nagy súlyokkal ( már ), inkább stimulálom az izmokat, nincsenek hatalmasak súlyok mozgatva viszont rengeteg gyakorlat van.
Egy lábedzés nálam 1 óra majdnem. Aztán jön a nyújtás, kardió és a has.
3-as köszönöm. Az RPE7-RPE10 az bőségesen megvan. A "probléma" inkább fejben ez hogy fenti izmokat sűrűbben megdolgozom mint a lábat. Úgy érzem a lábnak több pihenés kell és akkor tudom jobban terhelni ha nincs 2x megdolgozva egy héten. Csináltam már de utána KO voltam 1 hétig és nem esett jól már az edzés.
Fejlődési cél nincs de nem akarok úgy kinézni mint Johnny Bravo, hogy túlnő a felsőtest az alsóhoz. Viszont az alap adottságaim a szélesebb vál és szélesebb csípő, talán emiatt nem kell ettől tartani.
"nem akarok úgy kinézni mint Johnny Bravo, hogy túlnő a felsőtest az alsóhoz"
Ettől egyetlen naturál hobbigyúrósnak sem kell félni.
5-ös: tehát logikátlan azt gondolni hogy ha egy izomcsoportot többször edzel az túlfejlődik a másikhoz képest?
Elárulod miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!