Vállra elég ha csak állig húzást csinálok? Nyomó gyakorlatként meg fekvenyomás.
Erőemelő szeretnék lenni, a fekvenyomásomat akarom fejleszteni. Ahhoz meg úgy tudom, hogy nem szükséges az oldalsó váll, az oldalemelés nem adna hozzá semmit. Így ha nem szükséges, akkor inkább másra fókuszálnék. De, hogy elülső vállra elég vagy kevés, azt nem tudom.
Az állig húzást azért szeretem, mert leedzi a csuklyát és a hátsó vállat is. A hátsó váll pl. stabilizál a fekvenyomásnál, így az hasznos.
Ha ezt mondta Szuli egy cringe tiktokt videóban, akkor biztos így van.
Te amúgy az alapján edzel, hogy mi a sláger a gyakorikerdesek.hu-n? Akkor talán ezért nem vagy izmos és erős.
"Sláger a gyakorin"🤣🤣 édes jó istenem...🤣🤣
Ember, az a bolond, aki az épp aktuális gyakorikérdéses sláger, trend, agymenés szerint edz.
Ha itt azt mondja neked Menő-manó Jóska, hogy nem jó a bro split felosztás, akkor soha nem edzel bro split felosztásban? Ha azt mondja, hogy nem kell bicepszezni, mert hátazásnál kap elég terhelést a bicepsz, akkor soha nem fogsz bicepszezni?
A bro split-et én sem tartom jónak, egyik erőemelő edző csak “bro shit”-ként hivatkozik rá.
Nincsenek váll gyengeségeim. A fekvenyomásomon egyértelműen látszik, hogy a tricepsz a gyenge láncszem.
Ezért oldalemelés helyett inkább tricepszezek.
Egy fekvenyomó edzésen így is 6-7 gyakorlat van. 2 féle fekvenyomás, 2 tricepsz és 2 felső hát gyakorlat. + has
Régen sokat nyomtam fej fölé. Az is érdekes, hogy matematikai statisztikai módszerekkel sikerült kiszámolnom, hogy nincs szoros kapcsolat a fekvenyomás és a fej fölé nyomásom közt. Ha fej fölé nyomásban erôsödök, nem fogok nagyobbat fekvenyomni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!