Kézi súlyzók vásárlása otthonra? 💪
Otthon szeretnék elkezdeni súlyzós edzést, nincs semmi komoly testesítés célom, csak legyen rendszeres mozgás. Régebb már gyurmáztam teremben egy rövid ideig edzővel. Sekély tapasztalatom alapján kezdetnek szükségem lesz 2x 2, 3, 5 kilós súlyokra, esetleg még egy 8 kilós párra mellezéshez, ha veszek padot is. Aztán a 2 kilósra végig szükségem lesz bemelegítéshez, a többi lassan leváltódik nehezebbre, amig elérem a szintet, amin megrekedek.
Próbáltam kiagyalni, hogy hogy lenne optimálisabb, pl. 5 kilósnak rudakat vegyek tárcsákkal, meg ilyenek. Egyelőre annyi a konkluzióm, hogy nem érdemes agyalnom ezen, lényegesen nem tudom csökkenteni a szükséges lóvét, meg nehéz előre látni.
De meghallgatnék minden tanácsot-tapasztalatot a témában, hátha van erre valami jó stratégia.
Én amikor kinőttem a saját súlyos edzést, 2x10kg súlyzót vettem.
Ugyan ilyet, csak jóval olcsóbban [link]
Nekem nagyon sokat segített, hatalmas ugrás volt, szabad szemmel észrevehető változással. Természetesen nem lettem testépítő, csak simán erősen sportos alkat jó állóképességgel. Nem bántam meg, hogy megvettem. Ha picit nagyobb súly kell, akkor rálehet tenni 1 rúdra a nagyobb tárcsákat, így 1 rúd lesz, de az lehet 16-18kg. Ez elég lehet a széles hátnak a fűrészeléshez , féllábas guggoláshoz.
Én így használtam 2 évig. Aztán sajnos túl hosszúak lettek az edzések, sok sorozat kellett a kis súlyok miatt. Vettem 5 kilós tárcsákat, +20 kilót. Így minden szuper. Nincsen irreális elvárásom, olyan szinten sportos vagyok, hogy megkérdezik, járok-e kondiba vagy sportolok-e valamit. Ha neked is megfelel egy ilyen szint, akkor érdemes beruházni legalább ennyi eszközre. Csak a lábammal nem vagyok elégedett, de nincsenek csodák, ennyire elég a súly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!