Én rontok el valamit, vagy nagy az esély, hogy szerekhez nyúlt?
Sziasztok!
Van egy srác, akivel nagyjából egy időben kezdtünk el edzeni, ez kb. 2-3 éve. Genetikát tekintve versenyzésre lett teremtve, szálkás alkat, amíg én kövérből lettem vékony.
Kollégisták voltunk, együtt edzettünk és nagyjából ugyanaz volt az erőszint, sőt, én még erősebb is voltam. 40kg-40kg egykezes fekvenyomás, 100kgba 3-4 ismétlés mindkettőnknek.
Én végeztem a sulival, Ő pedig elköltözött, követjük egymást közösségi oldalakon és látom, hogy kevesebb, mint 1 év alatt 140kg-mal szériázik smith keretben (fekvenyomás), míg én nagyjából 85-90kgmal.
Profi segítség áll a háta mögött, idén lesz az első versenyszezonja, de kötve hiszem, hogy kevesebb, mint 1 év alatt ennyit tud valaki fejlődni 2 év edzés után, hogy közel +50kgot tesz a szériájára fekvenyomásban.
Egy másik edzőtársam ennyi idő alatt +5kgot tett a szériájára és nála odafigyelőbb embert még nem láttam. Tehát Ő figyel mindenre. Tökéletes az alvás, kaja és edzése is és még így is "csak" ennyit tudott növelni, ezért is tartom érdekesnek ezt a +50kgot.
Így felvetődött bennem a kérdés, hogy vajon használ-e valamit? Simán meglehet, mert mondogatta már tavaly is, hogy az edzője is 18-20 éves korában kezdett el szerekhez nyúlni stb stb, szóval voltak apró kis humorosnak tűnő jelzések. Profi testépítő szeretne lenni, ezzel foglalkozik, nagyon fiatal, szóval nagy karrierje lehet.
Lehetséges ekkora mértékű fejlődés kevesebb, mint 1 év alatt naturálban? Félre ne értsétek, örülök a sikerének, csak elgondolkoztam, hogy ezek szerint nálam van a hiba, hisz jóformán hozzá képest semmit sem fejlődtem. (bár én deficitben voltam jópár hónapig az tény)
"2 év edzés után, hogy közel +50kgot tesz a szériájára fekvenyomásban"
Szerintem ezek után nincs mit hozzáfűzni.
Igen, úgy ment, de sok különbség nem lesz a smith keret és szabad súly között.
Smith keret döntött pados fekvenyomás 1 évvel ezelőtt neki 70kg széria volt, nekem szintén ennyi. 100kg szabadsúly 3-4 ismétlés mindkettőnknek.
Most nekem a döntött pados fekvenyomás 80kg széria, szóval nagyjából 100kgba menne 5-6 ismétlés, szóval ezek alapján simán tudna 140nel szériázni szabad súllyal is.
"Profi testépítő szeretne lenni"
tele van mint a délibusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!