Lehetne ebből kihozni valamit?
178cm-59,5kg. Nem tudok hízni sajnos,pedig szeretnék erősödni,valami tipp? Sovány vagyok szerintetek,"könnyebb lenne izmot felszedni mint egy túlsúlyosnak? [link]
Mindenki elkezdi valahol. Ismerkedj meg a kövtekező fogalmakkal: progresszív túlterhelés, kalóriatöbblet. Ha ez megvan, akkor minden tudni fogsz arról, hogyan legyél izmos és erős, és nem fogsz olyan ökörségeket mondani, hogy nem tudsz hízni. Nézd meg ezt a két videót, és el fogsz tudni indulni:
https://www.youtube.com/watch?v=AYnJ7kka8Ew
https://www.youtube.com/watch?v=U6dE3D7TqA4
Hány éves vagy egyébként?
A képeket nem tölti be, de elmondom a saját tapasztalatomat.
Soha életemben semmit nem sportoltam, általában 62-65kg között mozogtam, semmi izom nem volt, volt egy kicsi hasam is. Szeptemberben elkezdtem edzeni, most 72 kg-nál tartok, mintha nem is az az ember lennék (külsőleg és belsőleg egyaránt).
Úgyhogy tényleg csak azt tudom mondani, hogy ha én tudom csinálni, akkor bárki tudja, csak kemény munka kell és kitartás. Én pl heti 5x járok, kb 2 órát
Tökéletes példa arra, hogy ezért lényegtelen az, hogy ki hány kg.
Adatok alapján én egy vékony, 10% testzsír alatt lévő embert képzelek el. E helyett, vékony, de kb. 20% testzsírod lehet, ami baromi sok majdnem 60kgosan.
A kérdést nem értem. Ha azt írjuk, hogy nem lehet kihozni ebből semmit, akkor el sem kezded? Minden fizikumból lehet jó fizikum, ha elég időt beleölsz ebbe a sportba. (3-5 év alatt már össze lehet hozni valamit)
Kezdd el, ismerkedj meg a kalóriaszámlálással, és csökkentsd a testzsírszázalékod.
7?? Hát, ha ez 7%, akkor nekem valahol mínuszba lehet..
Nekem sokkal inkább hasonlít testzsírszázalékot nézve a 20%-hoz.
Egyik gép sem fogja megmérni a testzsírszázalékod pontosan, sőt, még csak hozzávetőlegesen sem a legtöbb. Azért mutatott 7%-ot, mert nincs rajtad izom, de zsíros is vagy = skinny fat.
2 féle mód lehet: Vagy "tömegelsz" (szintentartásnyi kalória + 200), vagy leadod először a zsírt. Én deficitben lennék a helyedben (szintentartásnyi kalória - 200-300), majd amikor elértem egy elfogadható fizikumot, akkor kezdeném a "tömegelést".
Jó, talán másodjára nézve, nem 20%, kicsit túlzás, de valahol 15-20 körül lehetsz, a probléma az, hogy nincs izom, emiatt tűnik többnek. De 7% semmiképpen sem.
Ez egy jó alap, kezdj el edzeni, szeresd meg a sportot, és hosszú évek után egy rohadt jó fizikumod lesz, ha kitartó vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!