Heti két nap felsőtest edzés elég lehet?
Jelenleg heti háromszor edzek felsőtestre, egyszer alsótestre, kétszer pedig futok, tehát heti 6 nap intenzíven mozgok. Viszont, úgy érzem, hogy nem tökéletes a regenerációm. Időközben visszavettem a futás intenzításából, de ez sem elég, valamint időm is egyre kevesebb ennyit mozogni. A kardiot nem szeretném teljesen elhagyni, nagyon jól esik, úgy érzem, hogy abból nekem heti 2 az optimális. Tehát a felsőtest edzést csökkenteném heti 2 alkalomra.
A kérdésem, hogy így is lehet fejlődni? Esetleg lehet, hogy még jobban is fog menni a több pihenés miatt? Vagy a heti két futás az sok? Alsótestre elégedett vagyok magammal, felsőtestre szeretnék fejlődni.
"Heti két nap felsőtest edzés elég lehet?"
Hogy ne lenne elég? Heti két edzés során remekül el lehet végezni azt a munkát (intenzitás, volumen, stb.), ami fejlődésre bírja a célizmokat. Tartsd szem előtt a progresszív túlterhelés elvét, egyél elég kalóriát/fehérjét, figyelj a regenerációra, aztán fejlődni fog a felsőtested.
"legtöbb izomra elég a heti 2 nap, ha bukásig csinálod"
Akkor is, ha nem. Úgyis a heti összes munkasorozat fog számítani, meg hogy van-e tényleges progresszió a gyakorlatokban.
Köszönöm a válaszokat!
#4 az alsótestemmel esztétikailag elégedett vagyok, genetikailag combosabb alkat vagyok, illetve, a heti két futás is lefárasztja, így nálam az alsótest edzés másodlagos. A heti hármat pedig kezdem túl sokan érezni, ezért tettem fel a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!