A naturál testépítés megéri?
11
Ez az. A befektetett idő és energia nem igazán éri meg.
Hát ha így nézzük lehet hogy nem éri meg. Bár egészséges a sport, persze nem biztos, hogy ehhez testépítőnek kell lenni.
Befektetett idő meg energia szempontjából meg tényleg melós sport a gyúrás, mert le kell járni gyúrni hetente 3-4x 1-1,5 órát, oda is kell utazni, aztán étrendet kell csinálni, az elején még biztos, hogy számolgatni fogod a makrókat, kalóriát, a sok fehérje miatt sok hús kell, ami drága és még lehetne sorolni. Mondjuk egy futáshoz képest kevésbé időigényes, mert lementem heti 2x futni, két kilométerrel kezdtem, 3 hónap múlva már lefutottam a 10 kilométert, költségben meg annyi volt, hogy vettem egy futócipőt. Ebből a szempontból tehát tényleg "nem éri meg", de ha szereted csinálni, akkor viszont megéri nagyon is, mert jobb lesz tőle az ember közérzete.
Ha szereted, amit csinálsz, nem foglalkozol vele, hogy mennyi energiába telik a dolog.
2 éve edzek, naturál vagyok. Igen, fejlődhetnék jobban is, de nem érdekel, mert imádom ezt csinálni. A jó fizikum csak egy + pont lesz később. 3-4-5 év alatt, ha mindent jól csinálsz, akkor a naturál maxod 70%-át össze tudod hozni, ami már nem egy rossz dolog..
Onnantól meg szintentartasz. Szinten tartani meg gyerekjáték, heti 3 sorozat is elég lehet / izomcsoport / hét.
Szóval: Tedd bele a munkát, nézz ki k*rva jól, később meg csak szinten kell tartani, ennyi.
"8/14 A kérdező kommentje:
7
Akinek befeszített karján a bicepsze 3 ujjnyi távolságra van az alkarjától az azért elég creepyn néz ki valljuk be."
És?
Ki nem szarja le a bicódat? Mondjuk hozá értőbbek alapból a tricepszet hoznák fel példának tekintve, hogy az nagyobb ugye na mindegy.
Naturálon tök jól lehet egy jó hátat, széles vállat, izmos lábakat építeni.
Ha lenyomsz 3-4 évet a teremben relatíve jó kajával, jó pihenéssel akkor jobban fogsz kinézni mint a férfiak 90-95%-a. Így igen, úgy gondolom kijelenthető hogy megéri.
Nézz szét. Aki nem edz 25 évesen aputestú telibevert szar. Az jobb? Jobban megéri?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!