Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi történik, ha nincsen...

Mi történik, ha nincsen rendes edzésterv? Ebben az esetben lehet valami bajom?

Figyelt kérdés

Súlyzóval edzek (vagyis még csak próbálkozok, a kezdeti hetekben vagyok) és szerintem kicsit felelőtlenül álltam neki ennek az egésznek.

Tömören igazából annyi, hogy viszonylag vékonyabb testalkattal rendelkezem (lány vagyok).

Sajnos nem merültem bele ebbe az edzés témába elég mélyen, csak annyit tudtam, hogy szeretnék alsótestre egy kicsit feszesebb idomokat pakolni.

Van itthon súlyzónk meg hozzá több 5 kilós tárcsánk, gondoltam megpróbálok valami komolyabb mozgást is csinálni a szobában elvégezhető saját testsúlyos gyakorlatok helyett (azokat régebben csináltam, de a fejlődésem ott kereken egyenlő volt a 0-val).

A hatalmas baj, hogy ez az egész ,,edzős” dolog nálam kimondottan láb-centrikus. 2 nap pihenőm szokott lenni azért általában közöttük, mert elég megterhelő edzések és még mindig van nem gyenge izom lázam utánuk (ezt se tudom, hogy mennyire normális).

Olvastam most, hogy eléggé el vagyok tévedve és nem valami egészséges, hogy így csinálom. Én naív úgy voltam vele, hogy pl áh, a karom is egész szép, szeretem, nem erősíteném ahogy a hátamat se, és azokra nem is csinálok külön semmit sem. Ezeken az edzős napokon kitörést (előre-hátra), bolgár guggolást, guggolást, csípőemelést, rdl-t szoktam csinálni (persze nem mindet együtt egyszerre) és úgy tudom, hogy pl az rdl-nél is dolgoznak más izomcsoportok is, de gondolom ez elég édes-kevés, hogy kipótoljon egy teljesen másfajta edzést.

Azt olvastam, hogy ebből lehetnek egészségügyi problémáim, ha ez igaz, akkor milyen részekre kéne ki térnem a lábaimon kívül és hányszor? Lehet, hogy ez egy orbitális baromság amit kérdezek de annyi mindent olvastam már és még tényleg az elején vagyok viszonylag, szóval próbálok korrigálni mielőtt késő lenne.

Előre is köszönöm, ha valaki tudna válaszolni!

2023. szept. 26. 23:04
 1/2 anonim ***** válasza:
Akkor lehet problémád ha rosszul csinálod a gyakorlatot, nem melegítesz be, rugalmatlan vagy és hasonlók. Ezeket a gyakorlatokat mindet csinálhatod egy edzésen, heti kétszer, edzésenként 2-3 munkasorozattal akár. Az intenzitás és a heti munkasorozatok száma lesz mérvadó. Ha rendszeresen edzel akkor az izomláz teljesen eltűnik.
2023. szept. 27. 07:23
 2/2 A kérdező kommentje:
Ó rendben, köszönöm a választ!:))
2023. szept. 27. 16:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!