Más is nagyrészt önfegyelemből megy a terembe?
Majd jön egy időszak, amikor ki fogsz égni (vagy már el is kezdődött a dolog)
Én ugyanez voltam. Heti 5-6 edzés.
Később eleinte a lábnapokat hagytam ki, heti 2 láb edzés helyett 1 volt, néha 2. Ott éreztem a bajt, amikor már egy mell-váll-tricepsz edzésre sem volt kedvem elmenni. Itt tudtam, hogy nagy a baj, mert ezeket imádtam edzeni.. :D Váltottam 4 edzésre, külön szedtem a hajlítót + feszítőt, és ismét van kedvem edzeni.. A volumen ugyanannyi, heti 2x minden, szóval semmi különbség, ellenben +1 nap pihenő.
Az elmaradt részeket én sem tudom értelmezni.
Ha valaki 5-6 év edzés után mondja, hogy XY testrész el van maradva, na az reális lehet, de gyanítom, hogy nem ennyi ideje edzel. Én is 2 éve edzek, de eszembe sincs lemaradt részeken gondolkozni, mert tisztában vagyok vele, hogy 2 év ebben a sportban semmi.
Heti 1x / izomcsoport edzéssel is lehet fejlődni. Oké, a tanulmányok azt mondják, hogy 2x érdemes, de kit érdekelnek a tanulmányok? A saját életviteledhez kell igazítani az edzést. Aki 1x tud edzeni / izomcsoport, az már ne is menjen edzeni, mert a science azt mondja, hogy 2x kell?
Rengeteg embert ismerek, aki 1x edz / izomcsoport, és mégis rohadt jó fizikumuk van. Nem azon fog múlni a jó fizikumod, hogy 1x vagy 2x edzel / izomcsoport. Van egy heti összvolumen (szett), amit el kell végezned. Az, hogy Te ezt 1x vagy 2x / izomcsoport edzéssel hozod össze, tök mindegy.
Nyilván a 2 jobb, mert jobban eltudod osztani a dolgokat, de korántsem annyira fontos a frekvencia mint azt sokan hiszik.
"Más is nagyrészt önfegyelemből megy a terembe?"
Nem, én pl. azért, mert szeretek edzeni.
Több sebből vérzik a dolog.
Feltételezem naturál vagy, ha igen, heti 5 súlyzós edzést még megküldesz 2 nap kardióval, szerinted ezt meddig fogod bírni? Az idegrendszered nem azt fogja nézni, hogy te melyik izomra edzel, ha túlterheled, jelezni fog, pl. azzal, hogy hulla fáradt leszel egy idő után. El nem tudom képzelni, hogy naturálban heti 3-4 edzés, miért nem elég, mi olyat lehet még csinálni a teremben, ami miatt 5 edzésnap kell...
Aztán, mivel 23 éves vagy, gondolom nincs 10+ év edzésmúltad, ebből már nem nehéz kitalálni, hogy azok a lemaradt részek, valójában mennyire lehetnek lemaradva a többitől. A dolog következő szépséghibája, hogy kalóriadeficitben a szervezet nem épít új izomszövetet, te pedig zsírt akarsz leadni, amihez deficit kell.
Szóval kérdező, érdemes lenne újra átgondolnod, amiket leírtál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!