Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jó úton járok, vagy térjek...

Jó úton járok, vagy térjek vissza ahhoz amit eddig is csináltam?

Figyelt kérdés

Nyáron komolyabban nekiálltam az edzésnek.

Az erőszintem nagyot nőtt, minden gyakorlatban közel 20-25kg-ot erősödtem.

Azonban pár hete sikerült lesérülnöm, illetve azt figyeltem meg, hogy már nagyon a súlyra fókuszálok, nem érdekelt, hogy kontrolláltan csinálom a gyakorlatot, csak arra fókuszáltam, hogy minél nagyobb súllyal menjen, és minden edzésen a súlyt próbáltam növelni. Végül oda jutottam, hogy a kezdeti 6 ismétléses sorozatokból csak 3-4 ismétléseket csináltam, mert így nagyobb súllyal tudom csinálni.

Mindig is azt gondoltam, hogy ahhoz hogy izmot építsek erősödni kell, ezért a lehető leggyorsabban próbáltam minél több súllyal edzeni.

Eredményt hozott, mert erősödtem, azonban félig nem gondolom helyesnek ezt a módszert.

Így 1,5 hónap ilyen edzés után váltottam, növeltem az ismétlésszámot 12-15-re és próbálok a gyakorlatok közben az izomra koncentrálni és lassan csinálni, minden izomra 2-3-al több sorozatot csinálok, illetve minden izomra kb 2-3 gyakorlat megy az eddig 1 gyakorlat/1 izom helyett.

Így érzem is a gyakorlatok közben az izmaimat, azonban vissza kellett vennem 15-20kg-ot mindenből hogy így szabályosan és magasabb ismétléssel tudjam csinálni őket.

Nem tudom, hogy okos döntés volt-e átállni és most helyesen csinálom, vagy pedig az előző módszer amikor a súlyt kergettem az lenne-e a helyes megközelítés.

2023. szept. 1. 13:53
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem amíg nem alakul ki a gyakorlatok normális végrehajtása, addig inkább több ismétlés, kisebb súly. Később sem kell minden edzésen a legnagyobb súlyra törekedni, csak néhány edzésenként odaverni, amikor úgy azt érzed, hogy most kettéharapnád a rudat.
2023. szept. 1. 14:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Az izomérzet közel sem annyira mérvadó, mint azt sokan gondolják.

Csinálj meg 50 fekvőtámaszt 5mp-es negatív szakasszal, és csinálj meg 3 szett bukáshoz közeli fekvenyomást (6 ismétlés mondjuk)

A fekvőtámaszt jobban érezni fogod, ellenben huszad annyit sem fog érni, mint a fekvenyomás.

A jó módszer a kettő között lesz:

1. Helyes kivitelezés

2. Megfelelő súly, ami alatt 6-10 ismétlést kell érteni. Ne bohóckodj 15 ismétlésekkel, mert minél több az ismétlés, annál valószínűbb, hogy nem bukásid viszed a gyakorlatot.

2023. szept. 1. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!