Rosszul edzek, vagy ez normális?
Egy edzésen egy izomra 4-6 sorozatot csinálok, a sorozatokat bukásig viszem, és heti 2x csinálom így, hogy meglegyen a heti volumen.
Az adott edzés után érzem, hogy kifáradtam, viszont másnap már úgy érzem, mintha tegnap nem is csináltam volna semmit. Nem érzem magam fáradtnak, azt sem érzem, hogy az izmaim gyengék lennének, szó szerint letudnám tolni ugyanazt az edzést, maximum ugyanazzal a súllyal kevesebb ismétlés menne mint előző edzésen.
Ez mitől van, hogy keményen, bukásig viszem a sorozatokat, mégsem érzek másnap semmilyen fáradtságot és ha akarnám akkor megint tudnék edzeni ugyanazokra az izmokra? Mert ennyi erővel szinte mindennap tudnék felsőtestet edzeni, ha 1 nap után már nem is érzem az előző napi edzést, még akkor sem ha bukásig vittem a sorozatokat.
Ez normális, vagy elrontanék valamit? Vagy az érzés nem jelenti azt hogy regenerálódtam is?
Igen.
De az nem számít, mert ennyi erővel akkor mindennap edzhetnék, ha úgy sem érzem az edzést 1 nappal utána.
Ha tényleg mindennap csinálnád, akkor abból hamar sérülés lenne, vagy egyre kisebb súlyokkal menne.
Szerintem nem edzel valóban bukásig, feltételezem hogy inkább kezdő/közép haladó vagy. Csináld tovább, ha van fejlődés, akkor már jó úton vagy, a terembejárók 80%-a 19 év után is sehogyse néz ki.
Úgy látszik, hogy akkor az érzés becsap.
Ma edzettem megint, habár pihenőnapot kellett volna tartanom és igazából holnap kellett volna edzenem. Így minden gyakorlatban összeségében 1-el kevesebb ismétlés ment, mint előző edzésen. Tehát gyengültem, valószínűleg még nem regenerálódott a testem teljesen, ezért történt ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!