Ha valaki egész nap semmit nem mozog akkor mehet minden nap edzeni?
Figyelt kérdés
2023. aug. 26. 19:54
1/10 anonim válasza:
Nem értem az összefüggést. Én irodai munkát végzek, napi 8-10 órát ülök egy székben. Miért ne járhatnék edzeni? Pont hogy a fizikailag nem aktív egyéneknek a legfontosabb a rendszeres sporttevékénység.
2/10 anonim válasza:
"Ha valaki egész nap semmit nem mozog akkor mehet minden nap edzeni?"
Ha egész nap semmit sem mozog, akkor hogyan megy el edzeni?
3/10 anonim válasza:
Este van már látom. Amúgy attól függ mi az az "edzés", a regeneráció fontos része a fejlődésnek.
4/10 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam hogy nem minden másnap megy le az ember a terembe hanem minden nap, nem e lesz túledzés ha mellette semmit nem kell mozognia valakinek
2023. aug. 26. 21:11
5/10 anonim válasza:
Túledzés akkor lesz, ha te hosszútávon túl nagy súlyokkal edzel túl nagy intenzitással, túl nagy volumennel. Ez tudatlan kezdőként lehetetlen, úgyhogy a túledzéstől való divatos rettegés valójában értelmetlen, ha nem vagy haladó erőemelő, vagy testépítő versenyző. Regenerációs szempontból értelemszerűen még jobb is, ha az egyénnek az edzésmunka mellett amúgy nem kell komolyabb fizikai melót végeznie.
6/10 A kérdező kommentje:
Akkor ha csak kis súlyókkal edz még az ember meg nem profi mehet naponta is ha úgy esik jól?
2023. aug. 26. 21:19
7/10 anonim válasza:
Miért ne mehetne? Nincs az az edzésprogram, amiben lenne értelme heti 7 nap edzésnek, de ha te heti 7 napot akarsz a konditerembe tölteni, akkor tölts. Nyilván valószínűleg annyit is ér akkor az edzésed, de hajrá! Ha majd el kezded érezni, hogy a regenerációd nincs rendben, és fejben is kezdesz csömört kapni, akkor majd csökkented az edzésnapok számát. Mindenki volt lelkes kezdő nulla tudással.
8/10 anonim válasza:
Én relatív nagy súlyokkal edzek de pl. egyszerre nem csinálok háromnál több guggolás sorozatot. Általában heti hatszor megyek a terembe, messze vagyok a túledzéstől.
9/10 anonim válasza:
Mivel egy kezdő nem képes maximum, vagy nagyon magas intenzitással és RPE-vel edzeni, ezért a túledzés esélye zéró. Ha pedig súlyzós edzésről beszélünk, szintén zéró az esélye, hogy heti 4 edzés ne legyen elég egy kezdőnek. Persze lehet 7 napból 7-et edzeni, aztán hogy ez hova vezet és mennyire optimális, az más kérdés.
10/10 anonim válasza:
Volt majdnem 1 ev mikor heti 6-7x jartam. Volt hogy napi 2x is 😅 de vagy 8 ev edzes utan es nem azert hogy jobban fejlodjek.. tudtam hogy kb ugyanugy fejlodtem mint 4 nappal csak szeretek edzeni es raertem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!