Hátra vertikálisan és horizontálisan külön-külön kell megtennie a heti min. 12 sorozatnak vagy összesen?
itt szerintem szövegértési problémák vannak.
ha hallottál arról hogy hátra heti 10-12szettet érdemes végezni, akkor valószínűleg azt is hallottad hogy ez izomcsoportonként értendő..
nos a hát az egy izomcsoport... a horizontális és a vertikális húzások is a hátizmaidat dolgoztatják, így evidens hogy ez a 12szett összesen értendő.
22: Ja, csak minden videóban azt mondják, a régi shopbuilder-esektől kezdve a legújabb influenszerekig, hogy a lehúzások a széles hátizomra mennek, az evezések pedig a hát felső-középső részére.
Mert ennyi erővel ha azt mondjuk, hogy az egész hát egy izom, akkor az egész kar is egy izom, mégis külön-külön edzünk bicepszre, tricepszre meg még alkarra is.
Shopbuilder? :D
Vannak emberek, akik ott tájékozódnak még? Tele van ősrégi tévhitekkel. Attól, hogy kokszos emberek mondanak neked valamit, az még nem biztos, hogy igaz..
Arnold könyve is a világ legnagyobb hülyesége, csak az emberek szépen elhisznek mindent, hisz ha Arnold mondja, tuti úgy van.. Ő maga nyilatkozta, hogy a könyve tele van tévhitekkel és hamis információkkal.
A legújabb influenszerek pedig próbálnak mindent túl tudományoskodni, legalábbis én ezt veszem észre inkább. Minden hát gyakorlatban dolgozik minden része a hátnak, csak nyílván például egy széles fogású evezésnél a hát felső részei JOBBAN dolgoznak, mint a széles hátizmok..
Legyen 4-6 szetted felső hát fókuszú, 4-6 szett széles hátizom, és kész a hátedzésed..
Látom, egyik füleden be, másikon ki, amit írtam..
Neked kell kitapasztalni, nincs mindenkire érvényes recept..
De, magyarok közül: Torma Valentin, Dietgainz (elég fura a modora, és néha bunkó, de Dietgainz videóiból meg tudsz tanulni edzeni), illetve Páldi Gabi is szokott instára jó dolgokat kitenni.
Biztos vannak még sokan, de én tőlük szereztem a tudásom nagyobb részét, na meg ugye a saját magam által megtapasztalt dolgok.
28: Tisztában vagyok vele h a builderesek szinte mind koxosok, még a nők is (nyilván a Toldi Zsuzsának sem a cigarettától és konyaktól olyan mély a hangja), de ettől függetlenül azért csak eljutottak egy profi szintre, ahol alapvető dolgokkal tisztában kellene lenniük.
De konkrét gyakorlatról pl a Molnár Peti pont az ellenkezőjét mondja, hogy hogy kell csinálni, mint Bohos Kornél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!