Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nagyobb kihagyás után kondi?

Nagyobb kihagyás után kondi?

Figyelt kérdés

Körülbelül 8 hónapig jártam egyhuzamban edzeni, és nyilván ez a rövid, amatőr edzés alatt nem értem el komoly eredményeket, de 68 kilósan sikerült deadliftben 170-et felhúznom amire edzői segítség nélkül büszke vagyok ezen az időn belül. A többi gyakorlatban is viszonylag tisztességes számokkal tudtam dolgozni a testsúlyomhoz képest.

Viszont kikellett hagynom kb fél évet, (volt egy sérülésem kondin kívül) + érettégi ideje alatt nem igazán engedtek járni.

Nem félek attól, hogy abból a minimális izomzatból bármit is vesztettem volna, viszont az erőm teljesen odalett. Bármilyen gyakorlatot próbáltam, a régi súlyoknak a töredéke megy csak.

Mennyi az az idő, amivel kb heti 3-4 edzéssel visszatérhet a régi erőm? Érdemes egyáltalán a következő 1-2 hónapban maxolgatnom, vagy csak sérülést fogok kockáztatni?

2023. júl. 24. 23:51
 1/3 anonim ***** válasza:
pár hónap után visszahozod azt amit elértél.
2023. júl. 25. 00:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Azt szokták mondani, hogy az erőszint nagyjából a kihagyott idő fele alatt vissza tud jönni, ergo a te esetedben 3-4 hónap után simán ott tudsz lenni munkasúlyokban, mint előtte. Nyilván soha nincsenek ilyen konkrét számok, hiszen ez a kérdés is ezer tényezőtől függ. Valaki 1 hónap után már biztos képes ugyanabba a súlyba lemaxolni, mint előtte, más meg fél év után sem tart ott. Ez ilyen.
2023. júl. 25. 08:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Hamar visszajön ha mindent jól csinálsz. Maxolgatni viszont nem érdemes senkinek szerintem. Fárasztod magad és sérülést kockáztatsz. Persze azt csinálsz amit akarsz.
2023. júl. 25. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!