Most mit lenne a célszerű csinálnom? Még tömegelni vagy elkezdeni szálkásítani?
Az utóbbi 7 évben kapcsolatban voltam ami alatt elég szépen elengedtem magam… most néztem vissza a 2016-17-es képeket magamról amin 70-75 kiló voltam szárazon izmosan és elég jól néztem ki.
Abbahagytam az edzést ez a pár év alatt és az irodai ülő munka+sok szemét kaja miatt felhíztam ~90 kilóra aminek a java zsír. Ez idő alatt eljárt felettem is az idő+ a genetika ami miatt hasra hízok de kegyetlen módon (olyan igazi nagy kidudorodó sörhas féleség sajnos…)
Újra elkezdtem edzegetni itthon 4-5 hónapja ami alatt fogytam 4-5 kilót (így most 84 kg vagyok) de formásabb vállam, karom és szélesebb hátam is lett de még így is eléggé zsíros vagyok hasi tájékon (+mellben is) ami rettenetesen zavar és elég feltűnő is…
Jövő nyárra szeretnék ismét egy egész jó szárazabb/izmos formát elérni kb. abban a súlyban mint régen voltam.
Most kétségeim vannak, hogy tömegeljek még egy pár hónapig és szedjek fel annyi izmot amennyit csak tudok vagy máris kezdjek el szálkásítani. A jelenlegi izom méreteimmel teljesen meg lennék elégedve szárazabban csak attól félek, hogy szálkásítás alatt nagyon sokat veszítenék belőle és sehogysem néznék ki…
Szerintetek mi lenne a megfelelő opció? Inkább kezdjek el most fogyózni és olyan lesz kövi nyárra amilyen vagy még tömegeljek valameddig és utánna próbáljak kihozni belőle valamit? Még soha nem voltam így elhízva és soha nem is fogyóztam így nem tudom miből mennyi menne le.. örülnék, ha az izmom java megmaradna és csak a zsír tűnne el inkább..
Tomegeles=hizas
Izom nem = a tomeggel.
Ero nem =a tomeggel
Köszi a válaszokat. Tudom, hogy egyén függő de kb. mennyi ideig tarthat szerintetek ledobni azt a 10 kg- fölösleget, ha csak edzeni járok semmi más sport és betartok egy jó étrendet?
Fiatalabb koromban soha nem kellett ezt csinálnom mert nem zsírosodtam (csak minimálisan).
Ha most elkezdem akkor jobbik esetben kövi nyárig még beleférhet 1-2 hónap light-os tömegelés, hogy mégis jobb legyen a forma sok izomveszteség esetén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!