Hogy lenne okosabb az edzésprogramozás?
Életvitel miatt változtatnom kell.
Eddig 3 edzés 1 szünet, 2 edzés 1 szünet volt. Tehát heti 5 edzés.
Viszont, képbe jön a munka is (eddig tanultam) és más teremben fogok edzeni, ami vasárnap is nyitva van.
Sima push-pull-leg szünet push pull leg szünet az eddigi terv.
Ez azt jelenti, hogy 1 hétre lebontva, van, amikor 1 pihenőnapon van, van amikor 2. Pontosabban így nézne ki: 1 pihenő, 2 pihenő, 2 pihenő, 2 pihenő és ez ciklikusan. Minden izomcsoportot 3 naponta edzenék meg 4-6 kemény sorozattal. 4 bicepsz/4 tricepsz, 4 oldalsó váll, 6 mell, 6 hát
A másik megoldás szintén egy push pull leg, viszont itt 2 nap edzés után jönne 1 szünet. Itt pedig van, amikor 2 pihenő, van, amikor 3. Pontosabban így nézne ki: 2 pihenő, 2 pihenő, 3 pihenő és ez ciklikusan.
Itt 3, illetve 4 naponta tudnék megedzeni 1 izomcsoportot 4-6 kemény sorozattal. 4 bicepsz/4 tricepsz, 4 oldalsó váll, 6 mell, 6 hát
(tehát az első megoldásnál 3 héten keresztül 2-2-2 pihenő, majd következő hét 1, itt pedig 2 héten keresztül 2-2 pihenő, majd következő hét 3)
Az első megoldás tetszik, a kérdés csak az, hogy vajon 3 napot letudnék-e húzni egymás után, ha szó szerint bukásig edzek? (annyira, hogy már csak részismétléseket tudok csinálni)
A második megoldás szintén tetszik, itt több a pihenőnap, viszont itt van, hogy 4 naponta edzenék meg 1 izomcsoportot az előbbi 3 helyett.
Mit gondoltok?
(Remélem érthetően elmagyaráztam.. :D )
A push pull leg-et olyan srácok nyomják akik semmit nem tudnak felmutatni. Ez egy annyira hatásos edzésprogram hogy még segédmunkás fizikumot se lehet vele összehozni. (nézz meg bárkit aki nyomja) 50 kilós sovány tiktokhuszárok nyomják ezért terjedt el annyira. Heti 5 edzés, minden nap másik izomcsoport. Ha keményen edzel elég lesz. Ha nem edzel keményen akkor meg mindegy a felosztás úgysem lesz nagy fejlődés.
"Az első megoldás tetszik, a kérdés csak az, hogy vajon 3 napot letudnék-e húzni egymás után, ha szó szerint bukásig edzek? (annyira, hogy már csak részismétléseket tudok csinálni)"
Igen simán! Eleinte lehet húzósabb lenne, de hát ha eredményeket is akarsz akkor az ilyen.
3#
Nem tudok normális intenzitással egy mell után hátazni, vagy fordítva.
A többséggel ellentétben nálam a bukás az tényleg bukás..
próbáld ki mind2verziót és meglátod neked melyik fekszik jobban.
a ppl nekem se szimpatikus.
én most mell-hát, láb, váll-kar felosztásban edzem, és működik, főleg a vállam fejlődött rengeteget, teljesen más intenzitással tudom így edzeni mint egy ppl felosztásnál ahol mellezés után állok neki vállazni, vagy mint egy alsó-felsőnél ahol meg egy felsőtest edzésen annyi izmot kell megedzeni egyszerre, hogy 2,5órás edzést kell lenyomni hogy meglegyen ugyanaz a volumen mint a jelenlegi felosztásomnál vagy a ppl-nél.
szóval, kísérletezni kell, és meglátod neked mi működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!