Férfiként gáz fenékre edzeni?
Pl. a hip trust?
Merev lábas felhúzást szoktam csinálni, de azt is kb. egy kezemen meg tudnám számolni, hogy havonta hány férfit látok m.l. felhúzni.
Miért lenne gáz?
Bár, az tény és való, hogy ritka az, aki célzottan farizomra edz. Én román felhúzást csinálok, de szimplán csak azért, mert az a hajlítót is terheli, én erre combhajlító gyakorlatként tekintek, hiába kap több terhelést a farizom.
Boka mobilitás problémák miatt pedig régebben bolgár guggolást csináltam, de azt pedig combfeszítő gyakorlatként fogtam fel, hiába kapott terhelést a farizom is.
De célzottan csak pl hip trusot soha nem csinálnék, vagy olyan gyakorlatot, ami csak a farizmot célozza meg.. Az kéne még.. Így is nagy a farizmom férfi létemre, mert sosem tudtam teljes térdflexiót csinálni a bokám miatt, így pedig a legtöbb combfeszítőnek szánt gyakorlat félig meddig farizomra ment. (pl lábtolón magasabban volt a lábam, bolgár guggolás stb)
Merevlábas/román felhúzást én sem szoktam látni. Elég kis teremben edzek, de viszonylag sok ember megfordul ott. Konkrétan rajtam kívül még nem láttam senkit sem merevlábas/román felhúzást csinálni. (bár ebben a teremben a lábazás is ritka, szóval nem csodálkozom. :D)
Szerintem nem szégyen, viszont ildomos ugyanúgy edzeni karra, lábra, derékra is. Bár abban is van valami, amit a #2 ír.
Én pl azért edzek 2 hónapja főleg karra és felsőtestre és kis mértékben a bal lábamra, mert a jobb térdem súlyosan megsérült, és nem szerettem volna, hogy a többi testrészem izomrendszere is túlságosan visszaessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!