Van olyan, hogy nincs értelme edzeni járni?
Muszáj magyarázatot adnom mire gondolok, így egy párt sort írok.
Élelmiszert szállító sofőrként dolgozok, kézzel pakoljuk le az árut a címeken.Pince padlás is akad sokszor, hogy oda kell letenni.Napi átlag 1.5 tonnát mozgatok meg.
Reggel 5-kor kelek, 11-12 körül végzek, és egyből megyek edzeni.
Általában egy órát vagyok lent, és megyek haza.
(semmiféle kiegészítőt nem használok)
Kb 4 éve csinálom, nettó 3. (covid, műtét, és egyéb dolgok miatt voltak hónapos kihagyásaim)
Nos ez a 3 év abszlút nem látszik rajtam, úgy nézek ki mint egy jó erőben lévő kőműves segéd, tehát van rajtam némi izom, azt nem lehet mondani hogy nem látszik semmi, de hogy 3 éve konditerembe járok az marhára nem jön át.
Munkám során természetesen érzem az erőt, ennyi haszna biztosan van.
Étrendre sem figyelek, semmi célom nincs a "testépítéssel", hobbi, levezetés az amit csinálok.
Bűntudatom van ha nem megyek le legalább heti 3x, és utána jó érzés mikor megvagyok vele.
Rendszerint ugyan azokkal az emberekkel találkozok az edzéseim során, szoktak piszkálni szúrkálni, bár úgy hiszem jóba vagyunk de akkor is néha kicsit rosszul esik.
A szívem mélyén szeretém ha látványosan kigyúrt ember lennék, de lássuk be ezért nem sokat teszek azon kívül, hogy lejárok így elfogadom hogy ez az alak jár ahhoz amit én ott művelek.
Azt szoktam mondani, hogy ez az 1 óra edzés pont 1 órával több mintha semmit nem csinálnék.Vagy ha munka után hazemennék, betespednék a gép elé, netflixeznék, és chipset zabálnék.
Hát nem tudom, a Tescoban mi diákmunkán szerintem az üdítő osztályon 3-4 tonnákat is túlzás nélkül kipakoltunk, fáraszt de hogy az visszafogjon . Szerintem a kaja, vagy az edzés a ludas
.
Akkor elnézést kérek ha valóban félreérthető voltam.
Nyilván nem gondolom hogy a fizikai munka miatt nem fejlődök, azt csak azért írtam meg mert van hogy dög fáradtan megyek le, de akkor is megcsinálom a napi egy órát.
Viszont tény, hogy van mikor fejben már nem vagyok ott.
Bár ez főként a korai kelés (és késői fekvés) miatt van, szóval ha nem fizikai munkát végeznék akkor is fáradt lennék.
A kajlásra nem figyelés azt jelenti, hogy mindent megeszek ami elém kerül, nem azt, hogy nem eszek rendesen vagy rendszeresen.
Egy szóval az aki komolyan edz, rosszul lenne ha látná hogy én mit csinálok.
A kérdésem lényege, hogy oké, nem fejéődök látványosan, valami izom ragadt rám a súlyok emelgetésétől, elbohóckodok, úgy mint pl. mikor a barátaimmal elmegyek focizni, ahhoz sem értek, simán kihagyok egy helyzetet üres kapura 1 méterről, luftot rúgok vagy bármi, de szeretem.
Ugyan ez a gyúrás is, béna vagyok, lehet valóban nem az én sportom de mégis szeretem.
Ennek így van bármit sportértéke, tesz ez valamit az egészségemért, a testemért, vagy nincs értelme?
Ez lenne a kérdésem.
Persze, hogy tesz. A 11-es nagyon jól leírta.
De lehet - ha már így elgondolkoztál ezen -, hogy téged mégsem elégít ki ez a szint. Ebben az esetben tehetsz kisebb változtatásokat pl. az étrended vagy a regenerációd terén.
Esélyes, hogy viszonylag minimális ráfordítással kézzelfogható eredményeket/haladást érhetnél el (még mindig hobbi szinten, nem nagy dologra gondolok), és ez tovább motiválna, hogy folytasd.
Ha már ezen filózol, hogy megéri-e, akkor érdemes belenézni ilyen változtatásokba, mert ellenkező esetben talán hamarosan elveszted a motivációdat és abbahagyod az egészet. Pedig (és itt körbeér a dolog) nem szabadna, mert tényleg érdemes csinálni hobbiként is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!