Mitől lett hirtelen ilyen izomlázam?
Sajnos sérülés miatt nem tudok lábra edzeni normálisan. Csak combfeszítő és hajlító gép + vádli.
Másfél hétig viszont nem lábaztam semennyire sem, mert javulást éreztem sérülésben és reméltem, hogy ezzel csak még jobban elősegítem a gyógyulást.
Tegnap viszont már meguntam és nem hagyott nyugodni a tudat, hogy nem lábazhatok, ezért lementem a terembe és egy fél lábazást letudtam (szó szerint, mert csak az egyik lábammal van probléma, így a másikat terheltem)
Bolgár guggolás volt combfeszítő fókusszal, illetve combfeszítő gép. Ez 6 sorozat feszítőre és olyan szinten izomlázam van, mint még soha. (pedig volt már olyan is, hogy 12 sorozat ment feszítőre anno, amikor még nem tudtam edzést programozni és úgy voltam vele, hogy minél több annál jobb, és még akkor sem volt izomlázam) Hajlítóra volt 4 szett combhajlító gép, de ott nincs is izomláz.
Farizom + feszítő. De nem értem, hogy miért? Ez tényleg olyan mértékű, hogy szerintem még jövőhét keddig is elnyúlik. Másfél hétig nem terheltem a lábamat, most kapott egy relatív nagy terhelést (a másfél hét előtt is csak combfeszítő + hajlító gép volt, szóval a bolgár guggolás mint durvább gyakorlat szünetel már 2 hónapja..) a bolgár guggolás miatt és szó szerint alig bírok sétálni.
Van ennek valami tudományos magyarázata? Szimplán csak érdekel.
Ilyen alapon, ha nem terhelném a felsőtestem mondjuk egy 1 hetes deload hét miatt, akkor az 1 hét után izomlázam lesz ott is?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!