Hogyan szerezzek több izmot és növeljem a tetsúlyom?
Na, de mivel annyira nem vagyok otthon még a testépítésbe, ezért ponthogy az ilyen hatásos módszerekre vagyok kíváncsi, mint a progresszív túlterhelés. Eddig fogalmam sem volt, hogy mi az, de utána olvastam és hatásosnak hangzik. Így ez sokat segítene nekem az edzésben. Szóval csak bátran írjatok nekem ilyen módszereket, mert ha később jövök rá, hogy a tudatlanságom miatt nem volt fejlődés, az sokkal rosszabb.
Akkor ez ugye azt jelenti, hogy hétről hétre mondjuk növelem az adott súlyt, vagy az ismétlések számát, vagy a pihenő időt csökkentem? Vagy milyen időközönként ajánlott a "nehezítés"?
Én akkor szoktam nehzíteni ha már érzem hogy bírnék több súlyt is, nem szakadok meg.
"milyen időközönként ajánlott a nehezítés?"
Kezdőként még edzésről edzésre, hétről hétre is képes az egyén növelni a munkasúlyt. Nyilván ahogy telnek az évek, úgy előbb-utóbb már annak is örül a sportoló, ha havonta, két havonta rá tud tenni egy 2.5-es tárcsát a rúdra, de az első időszakban még drasztikus mértékben lehet erősödni, és progressziót hozni. Egyébként progressziónak számít a volumen és az ismétlésszám növelése is, vagy a technika fejlődése is, vagy a pozitív szakas robbanékonyságának és sebességének fejlődése is, meg még számtalan egyéb tényező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!