Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan szerezzek több izmot...

Hogyan szerezzek több izmot és növeljem a tetsúlyom?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, 185cm, 65kg. A rövidtávú célom az lenne, hogy 10kg-ot gyarapodjak inkább izomban lehetőleg. Az árak miatt egyenlőre nem gondolkodom konditeremben, otthon viszont kézi súlyzók a rendelkezésemre állnak. Elsősorban felsőtestre szeretnék koncentrálni (kar, mell, váll, hát, has). Nem akarom nyilván teljesen mellőzni a láb edzést sem, de elsőként a felsőtestre koncentrálódnék. Tudnátok pár gyakorlatot és étrendet javasolni nekem? Kb. mennyi idő alatt érném el a rövid távon kitűzött 75kg-ot? Ha van egyéb tanácsotok is, azt is szívesen meghallgatom.

2023. máj. 4. 14:23
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Na, de mivel annyira nem vagyok otthon még a testépítésbe, ezért ponthogy az ilyen hatásos módszerekre vagyok kíváncsi, mint a progresszív túlterhelés. Eddig fogalmam sem volt, hogy mi az, de utána olvastam és hatásosnak hangzik. Így ez sokat segítene nekem az edzésben. Szóval csak bátran írjatok nekem ilyen módszereket, mert ha később jövök rá, hogy a tudatlanságom miatt nem volt fejlődés, az sokkal rosszabb.

2023. máj. 4. 22:26
 12/15 anonim ***** válasza:
Progresszív túlterhelés nem egy módszer, az annyit takar, hogy haladsz előre, erősödsz, a használt súlyokban. Ez jelentheti azt is, hogy időről időre nagyobb súlyokat használsz, vagy ugyanakkora súllyal ésszerű keretek közt több ismétlést csinálsz.
2023. máj. 4. 23:01
 13/15 A kérdező kommentje:

Akkor ez ugye azt jelenti, hogy hétről hétre mondjuk növelem az adott súlyt, vagy az ismétlések számát, vagy a pihenő időt csökkentem? Vagy milyen időközönként ajánlott a "nehezítés"?

2023. máj. 5. 07:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Én akkor szoktam nehzíteni ha már érzem hogy bírnék több súlyt is, nem szakadok meg.

2023. máj. 5. 08:45
 15/15 anonim ***** válasza:

"milyen időközönként ajánlott a nehezítés?"

Kezdőként még edzésről edzésre, hétről hétre is képes az egyén növelni a munkasúlyt. Nyilván ahogy telnek az évek, úgy előbb-utóbb már annak is örül a sportoló, ha havonta, két havonta rá tud tenni egy 2.5-es tárcsát a rúdra, de az első időszakban még drasztikus mértékben lehet erősödni, és progressziót hozni. Egyébként progressziónak számít a volumen és az ismétlésszám növelése is, vagy a technika fejlődése is, vagy a pozitív szakas robbanékonyságának és sebességének fejlődése is, meg még számtalan egyéb tényező.

2023. máj. 5. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!