Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Testépítők! Ti hogy alkalmazko...

Testépítők! Ti hogy alkalmazkodtok ehhez a kiugróan magas inflációhoz?

Figyelt kérdés

A testépítés (aki tényleg szívvel-lélekkel oda is figyelt mindenre) sosem tartozott az olcsó hobbik táborába,most viszont úgy érzem egyenesen tarhatatlanná vàlt a 40-50%-os élelmiszer inflációval, ahogy a termek is a megnövekedett közüzemi díjakat is beleépítették a bérletekbe, nem is beszélve a táplálékkiegészítőket forgalmazó brand-ek lassan aranyáron kínált termékeiről. Nem nagyon találok már 8000 ft alatt jó minőségű, 100% whey proteint, és a számomra mindig fontos multivitamin ára hatalmasat ugrott.

Ti hogy élitek ezt túl?

Van aki abbahagyta az edzést? Van aki silányabb termékeket vett, vagy fogakat összeszorítva inkább lenyeltétek az árakat?

2023. ápr. 26. 17:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
91%
Fehérjeport meg multivitamint már pld.nem veszek.Semmi extra nem történt a testemmel,nem estem vissza fejlődésben,nem lettem gyengébb,a laborleletem is jó.Van jó pár dolog,ami csak marketing,úgy nyomják az ember arcába,mintha kötelező lenne megvenni,mert anélkül edzeni sem érdemes,tök butaság.Edzeni ugyanúgy edzem,a kaja minőségre figyelek,csak jobban beosztom,így tudok kicsit spórolni.Úgy fogom fel,hogy a szemét kaja is ugyanolyan drága,tehát azon se tudnék sokat spórolni,nem is egészséges,tehát mindenből megy a minőségi,és kész.Megoldható dolog ez azért.
2023. ápr. 26. 18:53
 2/17 anonim ***** válasza:
85%

meglehet azért oldani szerintem is.

enni mindenképp kell, szóval arra akkor is költ az ember ha nem edz.

tápkiegek közül nekem csak a fehérje meg a kreatin megy.

fehérje a reggeli miatt zabpehej nyakonöntve fehérje shakeval gyorsan kész van, finom, és még a makrói is jók.

1kg fehérje kb 1hónapnyi reggelimhez elég, havi 8k meg azért belefér.

kreatin meg elég bő 2-3hónapig a fél kg ami szintén 8k körüli áron mozog.

a vitaminokat én is elengedtem, de nem érzek semmi külömbséget.

2023. ápr. 26. 19:04
 3/17 anonim ***** válasza:
80%
Úgy oldom meg, hogy több megy ki a tárcából, nincs mit tenni, ez van. Annyival vagyok beljebb, hogy saját kis termem van.
2023. ápr. 26. 19:08
 4/17 anonim ***** válasza:
80%

ja és én hobbista vagyok, hobbi szinten szerintem azért ez nem volt egy drága sport soha.

120kilós versenyzőként biztos drága

csak a kúrák ilyen több 100ezres tételek szerintem+ mellé a kaja meg a tápkiegek

2-es vagyok

2023. ápr. 26. 19:09
 5/17 anonim ***** válasza:
40%
Vitamint veszek, mást nem. Fehérjét sosem szedtem. Hát, az étrendem meg sosem volt valami jó, mindig is tésztaféléket, hüvelyeseket ettem főleg, relatíve kevés hússal. Edzeni meg itthon szoktam, elég régen összeszedtem komolyabb mennyiséget súlyokból, meg van padom ami terhelhető rendesen. Plusz a guggolás is megoldható, tehát szabad súlyokkal mindent tudok edzeni. Bár ez a sport, ahogy írtad is sosem volt olcsó, ennek ellenére szerintem az átlagos magyar is elkölt kajára annyit, mint egy gyúrós.
2023. ápr. 26. 20:59
 6/17 anonim ***** válasza:
69%
Költségeim legkisebb összetevője a kaja amit megeszek.
2023. ápr. 27. 08:25
 7/17 anonim ***** válasza:
19%
na még egy tökéletesen edzeni próbàló gyakoris testépítő😂😂 mikor felejtik màr el az emberek azt,hogy hogy csak csirketizzsel meg fehérjeporral lehet fejlődni,és edzeni se érdemes nélküle?elég megnèzni,hogy a börtönökben is tudnak izmosodni a rabok a moslék kajàtól,akkor te nehogy ne tudjàl màr bàrmi mástól… és mielőtt jönne valaki azzal,mert hogy tudnak szteroidokat szerezni… nem azt mondjàk az okosok is,hogy a szteroid is csak csirkerizzsel működik,anélkül semmit nem ér?akkor mi az igazsàg?soha nem fogom megérteni,hogy átlag ember minek jàtsza az agyàt,hogy ő csak csirkerizst kajàl,anélkül már nem is edz,stb. egyél amit akarsz meg amire pénzed van, edzzél keményen mellé,és ennyi,nem kell ezt túlgondolni…
2023. ápr. 27. 10:05
 8/17 anonim ***** válasza:
68%

"mikor felejtik màr el az emberek azt,hogy hogy csak csirketizzsel meg fehérjeporral lehet fejlődni"

Kicsit túltoltad a frusztrációt. Szerintem itt pont nem a csirke-rizsről van szó, ugyanis az a legolcsóbb, legegyszerűbb gyúrós menük közé tartozik még mindig. Tényleg nem csak csirke-rizs mellett lehet izmot építeni (ezt nem tudom, hogy 2023-ban ki hiszi még mindig, szerintem senki), ezzel inkább az a baj, hogy én 15 évnyi sporttáplálkozás után a csirke-rizs kombót hányingerrel tudom csak megenni. A probléma ott van, hogy egy konditerembe járó erősportolónak a hatékony izomépítéshez azért kell az emelt fehérjebevitel, kell a tartós kalóriatöbblet, kell a mennyiség, kell az adag, kell a kaja bőven, és mivel az élelmiszerárak napról napra kúsznak fel, ez megviseli sokak pénztárcáját. Szerencsére a keresetemnek hála nem halok bele az árakba a boltban, továbbá én alapvetően "növényi táplálkozást" folytatok (eszek állati eredetű ételeket is, de az a mennyiség anyagilag nem tétel), a zöldségeknek, gyümölcsöknek, hüvelyeseknek, gabonáknak, álgabonáknak, magvaknak pedig egész egyszerűen olcsóbb a kilóára, min például a húsoknak. Én is nagyon érzem az inflációt, de különösebben nem kellett változtatnom a szokásaimon. Tápkiegészítőre évek óta nem költök se én, se az ügyfeleim, úgyhogy ez sem szempont. Meg amúgy ha te egy 65-75 kilós hobbigyúrós vagy, akkor amúgy se kell túlgondolni a kaját, hisz ilyen "kicsi" testsúly mellé a fehérjebevitel és a kalóriabevitel relatív olcsón és könnyen megoldható. 70 kilósan ne úgy képzeld el a táplálkozást, mint egy 90-100 kiló fölötti versenyző.

2023. ápr. 27. 10:40
 9/17 anonim ***** válasza:
62%
értem hogy kell a megfelelő tàpanyag bevitel,de én még mindig nagyon sok olyan emberrel talàlkozok,aki azt mondja hogy azért nem kezd el edzeni,mert nem tud “tisztàn” kajàlni. nekem még mindig az a véleményem,hogy ha normálisan kajàl az ember,egyszerű hétköznapi kajàkat,és minimalizàlja az édessèget,üdítőt,stb dolgokat,akkor egy szép formàt el lehet érni úgy ,hogy nem kell semmiről lemondani.soha nem fogom megérteni,hogy hobby gyúrósok miért csak csirkemell,rizs,zöldség,lazacban gondolkodnak,főleg ha nem is tudjàk hosszútàvon finanszírozni. sok hobbygyúrósnàl lâtom,hogy így kajál mint ahogy leírtam,és semmivel nem néz ki jobban,mint aki csak simán egyszerűen kajàl. szerintem sokkal fontosabb a kemény edzés,mint hogy mennyire tökéletes valakinek az étrendje.
2023. ápr. 27. 13:16
 10/17 anonim ***** válasza:
Én megeszek mindent csak tényleg azért normális kaja legyen. Értem ez alatt a krumplifőzeléket kolbásszal, tükörtojás barna kenyérrel, jó kis disznó pöri tésztával, bolognai, rakott krumpli...minden ami nyers hozzávalókból van főzve megteszi egy átlag embernek szerintem. Szoktam venni még tonhalkonzervet, rizzsel bedobom ha nincs kedvem főzni, ilyesmik. Reggelire zabkása fehérjével, vagy rizskása, estére egy krémtúró lemegy vacsi után vagy egy puding, nem halok bele. Hát én így nyomom. Olyan 70 kiló vagyok kb 10-12 tzs-vel jelenleg, és lassan kúszik fel a tömegem, nekem így megfelel.
2023. ápr. 27. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!