Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a "low volume, high intensity" edzésfelfogásról?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre több helyen látom azt, hogy az emberek izomcsoportonként csinálnak 6-8 vagy akár 10 szettet, viszont az nagyon intenzív és az összes sorozat bukásig megy.

Ez nekem azért fura, mert, amikor még elkezdtem edzeni 2 éve, akkor én akár 20 sorozatot is megcsináltam bukásig/bukáshoz közel (nem is fejlődtem semmit... :D) és ezzel szerintem a legtöbb kezdőbb így van.

Viszont, a 2 évvel ezelőtti tudásom, illetve a mostani, az ég és föld. Most már 12 szett maximum / izomcsoport, az intenzitás megmaradt, ugyanúgy bukásig edzek, viszont fura látni azt, hogy amíg anno 20 szetteket csináltam, most 12 szettet. Sajnos még most sem sikerült azt megértenem, hogy a kevesebb ennél a sportnál több és hajlamos vagyok még most is rosszul érezni magam, mert "csak" 12 szettet csináltam / izomcsoport, hiába intenzív, hiába kemények az edzések, de a régi "20 sorozat mindenre bukásig" mentalitást nem sikerül elengednem.. Nektek volt ilyen?

2023. ápr. 25. 16:09
 1/6 anonim ***** válasza:
20%
Úgy néz ki, hogy a "bukásig edzés" az új mánia, az új fétis naturál hobbigyúrósok körében.
2023. ápr. 25. 16:14
 2/6 anonim ***** válasza:
30%
Nagyon is igaz. Persze pl. guggolásnál vagy fekvenyomásnál ne menj bukásig, mert ha rádszakad egy bitang nagy súly, az nem a legkellemesebb érzés.
2023. ápr. 25. 16:21
 3/6 A kérdező kommentje:

1#

Az idézőjelet nem értem.. Nálam a bukásig edzés tényleg bukásig megy, nem pedig RPE 5 címszó alatt edzek bukásig..

2023. ápr. 25. 16:31
 4/6 anonim ***** válasza:
21%
Egy középhaladó szintig szerintem jól működik, de sok év edzés után már kelleni fog a magas volumen a fejlődéshez. Sokáig ragaszkodtam én is az alacsony volumenhez, 2 évig stagnált a testsúlyom, de növeltem a volumenen és rövid idő alatt feljött +2-3kg.
2023. ápr. 25. 17:08
 5/6 anonim ***** válasza:
58%

Nem értem, miért pontoztak itt le mindenkit.

De hogy válaszoljak a kérdésre: az a véleményem, hogy azt kell csinálni, ami neked éppen működik. Én nem fogok heti 20 sorozatot csinálni, ha mondjuk heti 4 is működik, és azzal is tudok emelni a súlyon.

Felesleges állandóan bukásig menni, csak levágod vele az idegrendszert, és akkor persze, hogy nem tudsz fejlődni, amíg nem regenerálódsz rendesen.

2023. ápr. 25. 21:16
 6/6 anonim ***** válasza:
66%

Azért pontoznak le mindenkit, mert sok szépreményű hobbiból jár ide lepontozni.

Amúgy ezt már a Schwarzenegger idejében megmondták, hogy a rövid, de intenzív edzés a leghatékonyabb izomépítésre, csak most sokan úgy csinálnak ezzel az intenzitással, mintha feltalálták volna a spanyolviaszt.

2023. ápr. 25. 23:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!