Hogyan értsem meg azt, hogy nem számít hányszor edzek, hanem az elvégzendő volumen lesz a lényeg?
Másfél éve edzek, és mindig is az volt a "probléma", hogy mindig többet akartam.
Mostanában kezdtem azt megérteni, hogy a kevesebb itt néha több, legalábbis naturálban.
Példa:
Intenzíven edzek, minden szettem bukás/bukástól 1 ismétlés, ennek ellenére én fél évvel ezelőtt 18-20 szetteket csináltam és csodálkoztam, hogy miért nem fejlődök..
Ma már sikerült átkapcsolnom fejben, hogy: intenzív edzés -> kevesebb volumen, így csökkentettem 12 sorozatra mindent.
Viszont, az edzésnapokkal ugyanez a problémám. Heti 5x edzek,
Mell-váll-tricepsz
Hát-bicepsz
Láb
csütörtök pihenő
Felsőtest
Láb
hétvége pihenő
Na ezzel mostanában lettek problémák, mert 9. hete deficitben vagyok és nagyon megérződnek a dolgok. Hétfőn és kedden még maximálisan tudok edzeni, de a szerdai láb az mintha el sem mentem volna edzeni.. Érzem, hogy semmi kedvem, semmi energiám, azaz elég nagy az esély rá, hogy túlzásba viszem a dolgokat (sőt, biztos).
Így felteszem a költői kérdést: Naturálban szerintetek mennyi az edzések számát tekintve a plafon, amiből még nem égtek ki, és élvezitek is az egészet? Ha valaki tényleg keményen edz, annak feleslegesen sok az 5 edzés? (itt kemény alatt tényleg olyan edzéseket értsetek, amikor pl.: csak részismétléseket tudtok csinálni, mert teljes mozgástartományban már nem megy)
Jött az ötlet így, hogy 5 edzés az sok, akkor váltok 4-re. Viszont valamiért mégsem tetszik az ötlet, mert 5 helyett 4 nap edzek.. A volumen ugyanannyi lenne mindkét esetben, így akkor gyakorlatilag különbség sincs, cserébe több idő jut regenerálódni, nemde?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!