Hányszor érdemes hasat edzeni egy héten? Heti 4 súlyzós edzés van, minden edzésen van egy gyakorlat hasra, ez sok?
"Hányszor érdemes hasat edzeni egy héten?"
Inkább az a kérdés, hogy egyáltalán van-e értelme úgy amúgy hasat edzeni. Mi a célod a hasazzál? Kockás has? Az az alacsony testzsírszázaléktól lesz. Erős törzs? Az a core gyakorlatoktól (plank variációk, haskerék, lábemelés, stb.) és a nehéz súlyos alapgyakorlatoktól lesz. Lehet hasazni, semmi gond, csak van-e értelme esetedben?
"minden edzésen van egy gyakorlat hasra, ez sok?"
Ha nem végzel minden edzésen 20 munkasorozatot hasra, akkor minden bizonnyal nem sok. Az egyenes hasizmot különben is elképesztő nehéz túledzeni. Előbb jelentkeznek problémák a derekadban, a gerincedben, a porckorongokban, mint a hasizmodban.
Erős törzs. És pont, hogy plank, lábemelés, ilyeneket csinálok. Ezek nem hasgyakorlatok?
4 sorozatot szoktam csinálni
"Ezek nem hasgyakorlatok?"
Ezek törzs (core) gyakorlatok, a törzsnek pedig része az egyenes hasizom is, úgyhogy közvetetten de.
Azt hittem, hogy a kettő ugyan az. Mármint a core és a hasizom.
A hasat ezek a gyakorlatok nem edzik meg? Ilyeneket csinálok heti 4x. A legtöbbször planket, lábemelést, felülést, meg oldalsó hasizomra törzsdöntést vagy nem tudom, mi a pontos neve.
1#nek van igazsága.Persze kell azert a hasizmokkal is foglalkozni, de egy kicsit túl van spirázva ez a hasizom.
Nagyjaból az alkar jut eszembe.Van aki soha nem edzi mert amúgyis fejlődik.
A hasizom pldául a guggolás is edzi és számos más gyakorlat is,mert törzs stabilizaló izom.
A hasizom nem attol lesz szép h xarrá van növelve hanem ha zsirmentes vagy.Nem beszélve hogy a derék körüli részt senki se szeretné jó vastagra edzeni hanem inkább vékonyítani.
Ne ertsd félre,nem azt akarom szugeralni hogy le kell xarni,csak azt hogy a kelletenel nem kell túlhangsúlyozni a hasazást x tizen sorozatokkal meg 4 fele gyakorlattal..
"Azt hittem, hogy a kettő ugyan az. Mármint a core és a hasizom"
Rosszul hitted, nem ugyanaz. A core a törzsizmokat jelenti magyarul, a törzsizmoknak pedig része az egyenes hasizom is, de nem egy és ugyanaz.
"hasat ezek a gyakorlatok nem edzik meg?"
De, csak nem izoláltan, ami egyáltalán nem probléma.
Izolált hasgyakorlat nincs is? Mindenki a planket és a lábemelést ajánlja.
Az oldalsó hasizom is kap ezeknél? Arra nem kell külön edzeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!