Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az úgynevezett naturál max...

Az úgynevezett naturál max csak a jó genetikájúaknak elérhető?

Figyelt kérdés

Azthiszem, nagyjából tudom, hogy mi elérhető naturálban és számomra, az én szememben lehet valaki kigyúrt naturálban, de nyilván nem lenne bajnok valaki naturálban, de lehet eléggé kigyúrt. (hülyén fogalmaztam ezt meg)

Viszont átlagos genetikával van olyan, hogy valaki amúgy eléggé jól edz és figyel a többire is, de ígyse lesz hagyományos értelemben kigyúrva, hanem lesz egy sportos teste amiről meglehet mondani, hogy sportol, akár izmosnak is tekinthető, de a világon (gyúrós szemmel nézve) semmi extra? Szóval ha nem gyúrós szemmel nézzük, izmosnak számít, de gyúrós tekintetben mondhatni, sehogyan se nézne ki, hiába csinálja jól?

https://www.youtube.com/watch?v=lu9zt9xFyL0&ab_channel=ATHLE..

Itt van például ez az illető, aki erős és jó a mobilitása, de gyúrós szemmel nem kifejezetten izmos, pedig amúgy azért látszik rajta, hogy edzett már. Egyébként nem pont ilyen fizikumra gondoltam, de ez az egyetlen egy videó, amivel kb szemléltetni tudom, amiről beszélek. Akin kicsit több az izom mint a srácon a videóban, még akkor se számít a fizikuma gyúrós szemmel kigyúrtnak, pedig látszik egy olyan fizikumon azért bőven az edzés, de gyúrós szemmel nem nagyon izmos.

2023. ápr. 8. 16:23
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

"Mindenkinek más érhető el, épp ez a lényeg. Van olyan naturál versenyző, akiről 10ből 9 ember azt állítaná, hogy szteroidozik, pedig naturál volt mindig és olyan fizikuma van, amit sokan szteroiddal sem érnek el."

Én ezt értem, de egy szintet senki se ér el naturálban, tehát nem érhető el minden. De mondjuk ha megnézel egy nagyon durva fizikumot, akkor azt meg 100 ból 2-3 ember éri el, vagy csak 1. De még mindig félreértesz engem, sajnos. Nagyon jól tudom, hogy mindenkinek más elérhető. De ettől még van egy olyan kép, hogy ez a fizikum naturálban egy nagyon jó fizikum. Például szálkásan 42cm kar az nagyon jó. 1-2 embernek lesz mondjuk 43cm.

Szóval oké, mindenkinek más a max, de ettől még van egy szint, amit elér a top 2% és a top10% meg megközelíti. 90% meg nem.

Engem meg az érdekel, hogy reális e, hogy valaki sose ér el jó formát naturálban, bármennyit is edz és csinálja jól a dolgokat.

2023. ápr. 13. 20:53
 12/13 A kérdező kommentje:

A kérdésemet az ihlette, hogy én felpakoltam egy adag izomtömeget, de gyúrós szemmel nem vagyok túl izmos, de a lájtosabb nem gyúrós szemmel meg eléggé izmos vagyok.

Szóval hogy a genetikámban keresendő e, hogy nem lettem igazán kigyúrva.

Nem csináltam mindent jól, de egyik barátom se, felsőtestre mégis izmosabb, bár lábra nem, vagy legalábbis felsőtestben sokkal nagyobb köztünk a különbség, mint alsótest. Szóval engem az érdekel, hogy nekem genetikailag nem elérhető e mondjuk a nagy kar, vagy csak nem csináltam e jól.

Nyilván nem csináltam mindent jól, de ennyi munkával azért többet várnék.

2023. ápr. 13. 20:58
 13/13 anonim ***** válasza:

12#

Elméletileg végtelen ez a naturál max.Mivel mindig lehet fejlődni.Csakhogy az élet véges plusz előbb kiég az ember minthogy kihasználja azt a maxot.

Ugyanis a fejlődési görbe az idő múlásával egyre enyhébb lejtésű.A végén eléri azt a szakaszt ahol a befektetett munka óriási viszont az eredmény már szinte mikroszkópikus lesz.Ez igy van nem naturál is.Csak ott ugye a mérték sokkal nagyobb.

Ezután évről évre korrekciók élesítések vannak csupán, az izomtömeg nem fog jelentősen változni.Ez igaz az erőszintre is.A végén már fél kilogramok is sokat számítanak míg az elején pakolgatta hétről hétre a kilókat a végére ez már nem lesz igaz.

Visszatérve.

Ha kizárjuk hogy tök xarul edzettél es emiatt nincs fejlődés akkor nagyjából én olyan 10 évet mondanék.Persze ebbe is bele lehet kötni.De akkor inkább azt mondom hogy 10 év az az idő ami mondjuk fejlődés illetve javítgatás szempontjából mérvadó illetve latható,és azt lehet mondani hogy "kb elkészültem".

Kb 6-7évig feljődsz majd 2-3 évig felhozod a lemaradt reszeket,élesedsz,kevesebb zsírral tudsz évről evre megjelenni.

Ebbe benne vannak a xar napjaid a stagnálásaid vagy zsákutcaid stb.

Tehat ha tíz év edzesmultal mondod mindazt amif leírtál akkor sajnalom de nagyjából ezt tudtad hozni.ebbe van még esetlwg +1,2 kg.

Ha viszont ez nem tíz év hanem 3,4 akkor még van tartalék és érdemes tovább csinálni.

Sztem ez az átlag felődési vonala.Azért biztos akadnak olyan kivételek ahogy te is irtad az az 5 % akikre ez nem vonatkozik.Aztán a fejlődés sem lineáris és folytonos egyenletes.

Van aki gyorsan fejődik, aztán semmit szinte.Van aki lasabban, de sokkal kiegyenlítettebben éri el 10 év alatt ugyanazt, mint a másik 6-7év alatt.De előfordul hogy végül mindkettő ugyanott lesz,tart majd.Mert az egyik fejlődése gyorsabb volt eleinte ugyan de, belassult annyira hogy a másik beérte.Aztán van, aki ennek a felét se tudja hozni.Van akinek a felsőteste jobb,van akinek a labai.Van akinek a karjai gyengébbek van akinek a vállai a legjobbak.Ez profi szinten is megállja a helyét.Ezért vannak specializált izomcsoport fókuszú edzéseik.

Ez már mind genetika.

2023. ápr. 14. 05:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!