Edzőterembe milyen cipőt vegyek?
Még sosem jártam edzőteremben, de van itthon szobabiciklim, kézi súlyzóim, meg edzőpadom is.
Elsősorban a gépeket használnám a teremben, mert azokat nem éri meg itthonra beszerezni.
Egy egyszerű kínai cipő is megteszi, nagyon kevés esetben van a cipőnek jelentősége mint felhúzás vagy gugolás, ott meg még mindig dönthetsz úgy hogy leveszed a cipődet és úgy csinálod.
Én ilyenekre nem költenék fölöslegesen
Köszi!
De ha lapostalpú a kifejezetten jó, akkor amit én linkeltem az rossz, nem?
Én azt azért néztem ki, mert nagy rajta a leárazás és azt írják hogy futni is lehet benne, meg edzeni is… Bár lehet hogy edzőtermi edzéshez kevésbé jó mint crossfithez.
Mint írtam én elsősorban gépeket akarok használni a teremben, szóval igazából lehet hogy tényleg nem számít annyira a cipő, de pl. lábtolónál lehet némi szerepe, de nem tudom mert még sosem használtam ilyen gépet.
Akkor azt mondjátok, hogy egy sima ilyen cipő is megteszi?
Ilyenem már van szóval venni sem kell.
"lehet hogy edzőtermi edzéshez kevésbé jó mint crossfithez"
Az első linkeden látható cipő se crossfithez, se konditermi súlyzós edzéshez nem jó, de mindegy.
"én elsősorban gépeket akarok használni"
Nyilván gépeken ücsörögve nem sok jelentősége van annak, hogy mi van a lábadon, de ha szabad súlyos gyakorlatok, összetett alapgyakorlatokat (pl. guggolás, felhúzás) is akarsz végezni, akkor az ilyen divatos légtalpas cipellők hátráltatni fognak, mert nulla stabilitást adnak, ezért ezerszer jobb választás a második linkeden található converse csuka. Ha kardiózási célból futópadozni, ellipszis trénerezni, lépcsőzőgépezni, esetleg szobabiciklizni szeretnél, akkor jó választás lehet a nike, de súlyzós edzéshez a lapopstalpú converse legyen. Én egyébként például guggoláshoz súlyemelő cipőt használok, felhúzást viszont szigorúan mezítláb végzek, a többi gyakorlatot pedig egy sima lapostalú vansben tolom. Kardiózási célból hetente kétszer futópadozok, akkor pedig egy olcsó decathlonos cipő van a lábamon, ami tökéletesen meg is teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!