22 éves vagyok heti 5 napot edzem, eddig napi 4-5x ettem húst és rizst, minimális zöldséget. 3-4 hónapja Büdösnek érzem a számban a húst, elkezdek öklendezni, hányingerem van. Valaki járt hasonlóan?
3-4 hónapja tofut, tojást, füstölt combsonkát, sajtokat eszem, sok zöldséget és rizst. Most újra próbáltam csirkét enni, de ugyan ilyen érzés.
Csak csirkénél és disznónál érzem, frissen elkészítve nincsen ilyen probléma. Marhát nem próbáltam.
Muszáj elpakolnom másnapra a kajáim, így nem tudok mindig friss ételeket enni.
Mi lehet ennek az oka?
Szimplán az, hogy sokat ettél belőlük, nálam is volt már ilyen pl. a tojással, sajttal, banánnal, amik egy jó pár évig kb. mindennap szerepeltek a napi étrendemben, egyszerűen egyik napról a másikra elkezdtem undorodni tőlük.
Egy fél évig-évig nem ettem őket, utána minden rendben volt és szívesen ettem őket újra.
Az is lehet, hogy intoleráns vagy az adott húsokra, a csirkehúsra elég sokan azok, érdemes lenne egy tesztet csináltatni ha komolyabban kíváncsi vagy rá (ui.: ha csináltatsz akkor 108 tápanyagosat, ne a kisebbet)
A turmixot megpróbálhatod, de szerintem ugyanazt a reakciót fogja kiváltani.
#3-as voltam
Fehérje por nem játszik?
Én amikor komolyabban edzettem, nekem sokat segített, mert nem vagyok egy túl nagy étkű ember alapból, húsok terén meg pláne, tejfehérje allergiával.
"Próbáltam váltani disznóra, pár hónap után ugyan azt éreztem"
Ebből elég egyértelmű, hogy megcsömörlöttél velük, ezért undorodsz.
Nem tudod váltogatni őket? Plusz még másfajta húst is bevonz és akkor már legalább 3 félét váltogathatsz. Vagy próbáld máshogy fűszerezni, hogy nem mindig pont ugyanazt egyed.
Elnézve, hogy a testépítők is alig használják, csak reklámozzák pénzért nem nagyon bízom benne. Csak kajára alapoztam eddig.
A “friss” bolti tej is 4-6 napos, mire elkezdik feldolgozni, az nekem is bántja a hasam, ha többet iszom, de ha a tanyán megiszom frissen forralva semmi gond vele. Szóval nekem nem a tejfehérje vagy laktóz a gond. Csak sajnos nem ott vagyok most, hogy friss tejjel tömegeljek:D 4000kcal alatt lefogyok kb. Csirkemell 100g olyan 180-200Ft fehérjepor kb 300/adag…bioteches van otthon 2 dobozzal. De nem ehetek belőle 8 kanállal:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!