Ez az arány rossznak számít?
Fekvenyomás 90kg - 5 ismétlés
Guggolás 100kg - 5 ismétlés
Felhúzás 130kg - 5 ismétlés
Mellről nyomás 50kg - 5 ismétlés
Döntött törzsű evezés 65kg - 5 ismétlés
Én úgy érzem, hogy a fekvenyomáshoz képest minden más nagyon le van maradva.
Viszont fekvenyomásban továbbra is csak erősödök, míg a többivel küszködök és minden egyes kilóért meg kell dolgoznom.
Normális ez, vagy pedig tényleg minden le van maradva a fekvenyomáshoz képest?
190cm 92kg vagyok, 2 éve edzek, de az utóbbi évben szinte nem fejlődtem semmit, maximum 10kg-ot minden gyakorlatban, azaz 1 éve szinte ugyanezek a súlyok voltak, viszont akkor 15 kilóval könnyebb voltam, valahogy sikerült elrontanom a tömegnövelést és behíztam.
Sok féle edzéstervet követtem, kezdetben 5x5-ös teljes testes tervet, ez hozta a legtöbb erőt, majd váltottam alsó-felső bontásra, megint váltottam push-pull-legre, és még sokszor visszatértem az alsó-felső bontáshoz. Most egy heti 3 napos 5x5-ös teljes testes tervre tervezek ismét váltani.
Illetve még annyi, hogy guggolásnál a 100kg-mal az olyan, hogy leguggolok ass to grass, megállítom a holtponton a súlyt és úgy állok fel vele.
Fekvenyomásban a 90kg pedig már olyan, hogy félig pattintom a mellemen a súlyt, ha ugyanúgy csinálnám, mint guggolásnál, hogy lassan leengedem és megtartom pár pillanatra a mellemen a súlyt, így max 82,5-85kg-ba tudnék 5-öt belenyomni.
Csekkold le ezen az oldalon!
nem rosszak amúgy, csak a szokásos gyakoris köpködést látod itt. Mi a cél amúgy, fizikum vagy hogy minél többet nyomj ki?
Én azért nem látok 65kg-s srácokat nagyon 90kg-val fekvenyomni, meg 100zal gugolni sűrűn.
#8 mondjuk 170 centisen lehet 65 kilóval 90-el nyomkodni szériában ha nincs elhízva az ember, de amúgy egyetértek hogy nem gyakori.
Ne másokhoz hasonlítsd magad kérdező (ha pedig nagyon muszáj akkor ott a strenghtlevel), én inkább amiatt aggódnék, hogy nem tudtál emelni a súlyokon. Étrended tedd rendbe, nézz utána az edzésprogramozásnak, angolul több mindent találsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!