Deadlift 80kilóval elsőre rossznak számít?
Legelső próbálkozásra felpakolsz 80 kilót?Sok szerencsét a sérüléshez,nem ajánlott ennyi súlyt felpakolni úgy hogy nem is tudod rendesen csinálni.Vagy ez az első komoly maxod de előtte már begyakoroltad a formát?
Én jónak mondanám persze nem versenyzőknél de hobbiszinten a nagy többség nem tudná a testsúlyát felhúzni elsőnek.
Ebből nem lehet megmondani, ha 1-10-ig kéne pontozni a tehetséged deadlift-re, ezen csekély információk alapján, azt mondanám, hogy valahol 4-7,5 között vagy. 80 kg nekem is könnyen jött első felhúzásaimon. Azt tudom, hogy kb. 8 felhúzó edzés kellett ahhoz, de ilyenkor heti 1x csináltam, hogy 102,5 kg-ba tudjak 6 ismétlést csinálni (ez viszonylag közel van a maxhoz), akkor 81-82 kg voltam. A 3. edzésemen ilyen 90 kg körül csináltam 4x6-ot, ha jól emlékszem (nem tudom pontosan, hogy 87,5, 90 v. 92,5 volt). Én az átlagnál nem sokkal, de tehetségesebb vagyok ebben, szerintem, bár hozzá kell tenni, hogy én nem tudok 90 kg-ra megnőni az 1,8 körüli magasságomhoz, 15% testzsírral, mint sokan mások. Ja és korban is kb. azonos voltam, szóval ez egy jó kiindulási alap.
Ha csinálod rendesen a 200 kg-s felhúzást te is el fogod érni, de azt nem mondom most meg, hogy a 250 kg meg lesz-e valaha, a 300 kg valószínűleg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!