Teljes test edzésnél előfordul, hogy izomlázra kell edzeni?
Régen jártam konditerembe és most újra el szeretnék kezdeni. Anno én osztott rendszerben edzettem, három, de inkább négy napot egy héten. Ki szeretnék próbálni valami újat + olvastam, hogy kezdőknek amúgy is ajánlott a teljes test edzés.
Emlékszem, hogy régen amikor edzettem osztott rendszerben nekem néha napokig(izomcsoportól függ) tartó izomlázam volt. Igaz ekkor szétbombáztam egy-egy izomcsoportot 3-4 gyakorlattal, sőt.
Most heti 3 napot gondoltam járni, ahol egy edzésnapot egy pihenőnap követ. Viszont az eddigi tapasztalataim alapján valahogy kizártnak tartom azt, hogy ha egy hétfői napon megcsinálok egy teljes test edzést izomcsoportonként egy alapgyakorlattal akkor nekem szerdára ne lenne még durva izomlázam. Lehet, hogy nem lenne, vagy lenne, de mire jönne a következő edzés már alig érezném.
Nektek mik a tapasztalataitok?
Izomlázra nem edzünk rá.
Ha izomlázad van, akkor az azt jelenti, hogy rossz volt az előző edzésed.
Az izomérzet és izomláz semmit nem jelent ebben a sportban. Olvasgass a témában még, mert nagyon rádfér.
így van, fokozatosan kezd. az első pár hétben ne gyilkold szét magad, és akkor nem lesz olyan brutális izomlázad.
de az elején szinte biztos hogy lesz valamilyen szintű izomláz, szerintem ilyenkor még nyugottan rálehet edzeni.
Fokozatosan kell edzeni.
Egy jo edzes eseten lehet erezni izomfajdalmat masnap, de nem ugy mint aki eloszor ment edzeni kihagyas utan
Ha már edzessz folyamatosan legalább 1 hónapja akkor általában nem lesz izomlázad, vagy legalábbis nagyon ritka.
Nekem max felhúzás után szokott lenni, mert sajnos edzőteremben konstans foglalt a hely és csak kb hetente 1x van türelmem kivárni, hogy szabad legyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!