Mi segíthet megelőzni a rendszeres edzéssel előforduló izom/ízület srb problémákat?
2.5 éve edzek teremben, teljesen nulláról kezdtem akkor nyilván a suly nélküli guggolástól nem hittme hkgy bajom lehet
Ma már jelentősebb súlyokkal dolgozom 64 kilómhoz 45 kg felhúzás, 50 kg guggolás, sok gyskorlathoz 10 kilós kézisúlyzók.
Nem tudom van e összefüggésy de egyre gyakrabban vagxok gyengebb (pl izomfájdalom combban, enyhe visszatérő térdfájdalom, ritkán csukló, még ritkábban korábbi bokaszalagszakadás helyet érzem)
Ezeken segithet valami? Vagyis inkább megelőzni szeretném hogy bármi tartód kialakuljon. Sajnos nem értek hozzá annyira mint szeretnék
"2.5 éve edzek" "45 kg felhúzás" "50 kg guggolás"
De ugye te nem vagy troll?
"De ugye te nem vagy troll?"
Szerintem lány
Bocsi, az lemaradt. 23N, 155 cm, 66kg (mikor ezdeni kezdtem 97 kg)
Bemelegítés, lenyújtás mindig megvan
Igen, ez nekem is utólag ugrott be opcióként.
Akkor a válaszom: ahogy a 2-es is írta, alapos bemelegítés kell. Próbálkozz olyan mozgásformákkal, amikkel a mobilitásodat tudod javítani (nyújtások, de lehet akár jóga is).
Normális bemelegítés. Ide tartozik tetőtől talpig a test átmozgatása. Majd kiemelt fókuszt kap nálam a target izom, és a gyakorlat során terhelést kapó ízületek bemelegítése. Majd kis súllyal jöhetnek a bemelegítő sorozatok.
Szabályos gyakorlatok.
Normális regeneráció, megfelelő mennyiségű és minőségű alvással.
vitamin, ásványianyag bevitel
Külön nap nyújtásnak.
Ha túllendülünk a bemelegítés , nyújtás témán…. Régen mindenki az Arthro Guardot ajánlotta , esetleg nézz utána. Emellé Omega 3at szoktak még ajánlani. Plussz kollagén. Én 10.000 mg-ot szedek ( iszom) naponta , de én elsősorban a bőröm miatt , lehet,sőt biztos, hogy a sporthoz több kell.
De amúgy a legjobb lenne egy kompetens embert erről megkérdezni. Ha ismersz egy jó edzőt , szerintem ezt neki is tudnia kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!