Otthon kezdenék el súlyzós edzést csinálni, mekkora súllyal kezdjek nőként?
Vettem egy csomó könyvet az alapokról, néztem egy csomó videót a helyes formáról, és úgy gondoltam belevágok!
Ami az equipment részt illeti, szerintetk nőként, minimális izomzattal és erőnléttel mekkora súly lenne az ideális.
Csak szabad-súlyos edzéseket végeznék, és alapvetően kézi súlyzóval, később szeretném majd bevezetni a barbell-t és társait.
Szóval, mekkora kézisúlyzót vegyek? Arra gondoltam, hogy kezdetben 5 kgs is jó lenne, majd emelném 10 és 15-re. Miket szoktak a nők általában edzéshez használni? Mi számít soknak, mi kevésnek?
Nyílván tisztában vagyok vele, hogy a forma sokkal fontosabb, és hogy jobb talán először kisebb súllyal nagyobb ismétlésszámot végezni, mint egyből rávetemedni a 15-20 kgs súlyokra.
Mivel új vagyok a témában ezért kissé tanácstalan is, kérlek segítsetek egy jó progressziót felépíteni!
Bár férfiként válaszolok, én szerelhető kézi súlyzót vennék, és igen, kezdésnek 5 kg, azután fokozatosan emelve a súlyt.
Ha jó erőben vagy lehet, hogy kevésnek érzed majd az 5 kg-ot. Meg látod majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!