Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hány gyakorlat legyen 1...

Hány gyakorlat legyen 1 lábedzésen?

Figyelt kérdés

Felmerült a kérdés bennem, hogy nem-e végzek feleslegesen sok munkát lábnapokon.

Lábtolás 3x8

Smith keretes bolgár guggolás 3x6

RDL 4x6

Combfeszítő gép 3x12-15 (maxolom a gépet, azért ennyi ismétlés)

Vádli 4x8-10

Heti 2x lábazok, a másik lábedzésen annyi különbség van, hogy RDL helyett ülő lábhajlító megy, 3x8.

A kérdésem:

Tudom, hogy mindenki más, és mindenkinek más válik be, de így látatlanban nem sok terhelés megy combfeszítőre? Heti szinten ez 18 sorozat csak arra. (lábtolás és bolgár guggolás is combfeszítő fókusz, nagyobb térdflexió stb)

Tegyük fel, ha tényleg intenzív az edzés, akkor nem lenne elég mondjuk lábtolás + combfeszítő / bolgár guggolás + combfeszítő?

2022. dec. 31. 18:19
 1/2 A kérdező kommentje:

Hozzáteszem, hogy a lábam az erősségem, elég nagy erő van benne és sosem volt gond vele, hogy le van maradva vagy valami, azért is gondoltam rá, hogy csökkentem a sorozatokat, mert ez már feleslegesen sok lenne.

De kíváncsi vagyok a véleményetekre

2022. dec. 31. 18:21
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Lábtolás, bolgár guggolás leginkább a combfeszítőt terhelik, a térd flexió miatt. Román felhúzás főleg a farizmot a csípő flexió miatt. Szóval ezek után érdemes lenne inkább egy combhajlítást csinálni, hogy a combhajlítód is megkapja a kellő terhelést.
2022. dec. 31. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!