Karjaim eleg vekonyak voltak, igy elkezdtem fekvotamaszozni. Ketnaponta 4x20at szoktam, ami latszik is,de azt olvasom nem jo ha mindig ugyanannyit csinal az ember. Akkor hogy volna ez jo? Vki tud segiteni?
Kettő naponta 4x20. Valahol tényleg el kell kezdeni, de te még itt is elég alacsonyra tetted a lécet.
De csak, hogy érezd, hogy ez a szint mire jó, elmondom, hogy ez mire elég.
Elkezdtem én is mozogni, mert én is vékony vagyok. Saját súllyal, meg pár eszközzel, de tényleg semmi extra, minden nap 1 órácskát. A bemelegítésem minden nap (kivétel amikor csak a lábra fókuszálok) 4x50 fekvő. És ezután kezdődhet a mozgás. Ez a 4x20 még bemelegítésnek sem jó, főleg 2 naponta.
A fekvőtámasz nagyobbrészt a mellizmot veszi igénybe.
Inkább húzódzkodj szűk fordított fogással.
Egyetlen gyakorlat semmire nem elég, akárhogy variálod az ismétlésszámot, vagy akármilyen sámlira teszed a lábad. Ha izmos szeretnél lenni, akkor kell egy komplex edzésprogram, ami alaphangon 6-7 különböző gyakorlatot foglal magába. A másik alaptényező a konzisztens progresszió. Ha nem erősödsz, nem növekednek a munkasúlyok, akkor nem fogsz izmosodni sem. Fekvőtámasz esetében a progresszió értelmezhetetlen.
A fekvőtámasz egy remek bemelegítő gyakorlat lehet kezdőknek, de leginkább csak az általános iskolai testnevelés órákon alkalmazandó, testépítés vagy erőemelés szempontjából értelmetlen. Senki nem fog a progresszió jegyében egyre több és több súlytárcsát pakolgatni a hátára fekvőzgetéshez, amikor bemész egy konditerembe, befekszel a padra, és annyi súlyt raksz a fölötted lévő rúdra, amennyit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!