Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit gondoltok erről a megközel...

Mit gondoltok erről a megközelítésről, így kellene edzeni, vagy rossz amit elképzelek?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy minden izomra kiválasztanék 1 gyakorlatot, pl.:

Mellre: Fekvenyomás

Váll: Mellről nyomás

Hátat és Combot szétszedném:

Combhajlító: Merevlábas felhúzás/Konvencionális felhúzás

Combfeszítő: Guggolás

Hát: Evezés, Húzódzkodás

stbb...

tehát mindenre csinálnék 1 gyakorlatot (alkaron kívül, arra mondjuk azt csinálnám, hogy felhúzás/húzódzkodás végén tartanám a súlyt/magam ameddig csak bírom)

Majd ezeket kétfelé osztanám és heti 2-3 alkalommal, alkalmanként 3-4 sorozattal csak ezeket csinálnám és a cél az lenne, hogy minél erősebb legyek ezekben a gyakorlatokban.

Ez jó elképzelésnek tűnik, tehát hogy minden izom csak 1 gyakorlatot csinálok (főleg alapgyakorlatok lennének ezek) és ezekben próbálok erősödni, heti 2-3x csinálnám mindegyik gyakorlatot, edzésenként 3-4 sorozat/gyakorlat.

Majd ha elértem egy jó erőszintet akkor iktatnék csak be izolációsabb gyakorlatokat, mint az oldalemelés, face pull, stbb...

Így lehet/kell izmot építeni, vagy ezzel inkább csak egy erőemelős forma érhető csak el?

2022. nov. 25. 15:05
 1/10 A kérdező kommentje:

Pl így nézne ki az edzésterv:

A nap:

Guggolás 4x6-8

Fekvenyomás 4x6-8

Evezés 3x6-8

Bicepsz állva 3x8-10

Vádli állva 3x8-10

B nap:

Felhúzás 2x5

Mellről nyomás 4x6-8

Húzódzkodás 4x6-8

Koponyatörő 3x8-10

Hasedzés

És 4 edzés lenne egy héten: A-B-A-B (1 edzés 1 pihi 1 edzés 1 pihi ...)

2022. nov. 25. 15:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Ezt teljes test edzésnek hívják. Nagyon is hatékony ha jól van programozva. Általában úgy szokták mindenre 1 gyakorlat 3 sorozattal, nagyobb izomcsoportokkal kezdve. Tehát láb, mell, hát, váll, bicepsz, tricepsz.
2022. nov. 25. 15:59
 3/10 A kérdező kommentje:

Úgy terveztem, hogy ilyen típusú edzéssel elérek egy bizonyos erőszintet, pl.:

Fekvenyomás: 1,5x testsúly 6 ismétlés

Guggolás: 1,8x testsúly 6 ismétlés

Felhúzás: 2x testsúly 5 ismétlés

Mellről nyomás: 1x testsúly 6 ismétlés

Evezés: 1,2x testsúly 6 ismétlés

És ezután iktatnék be izolációs, illetve plusz gyakorlatokat , mint az oldalemelés, face pull, vállvonogatás, ferdepados fekvenyomás, bolgár guggolás, stbb..

2022. nov. 25. 16:04
 4/10 anonim ***** válasza:
A bolgár guggolás nem éppen izolációs gyakorlat, illetve a ferdepados fekvenyomás sem.
2022. nov. 25. 16:51
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
Teljes test edzésben nem igazán izolálnak. Amiket itt leírtál célok elérhetőek ilyen programozással. Arra figyelj, hogy két egymást követő napon ne dolgoztasd ugyan azt az izomcsoportot, és vedd figyelembe az átfedéseket. Például a tokódzkodás jó tricepszre és mellre is, a húzódzkodás hát és bicepsz.
2022. nov. 25. 16:59
 6/10 A kérdező kommentje:

"És ezután iktatnék be izolációs, illetve plusz gyakorlatokat"

Ezért írtam oda a "plusz" szót. De az lenne a lényeg, hogy kb. minden izomcsoportra 1 gyakorlatot csinálnék, ami ha lehet akkor összetett gyakorlat lenne, ezeket a gyakorlatokat csinálnám legalább heti 2x és ezekből csinálnék edzéstervet, mint az #1 kommentemben. Ezt pedig addig csinálnám amíg egy jó erőszintet el nem érnék. Majd ha az megvan, akkor iktatnék be több volument/gyakorlatot.

2022. nov. 25. 17:01
 7/10 anonim ***** válasza:

MűködHET a dolog. A hangsúly azon van, hogy "HET".. Vagy működik, vagy nem. Minden ember más. Mindenkinek más jön be, mindenkinek más válik be.

Próbáld ki. Ha van progresszió/fejlődés, akkor folytasd, ha nem, akkor változtass.

Sok sikert! :D

2022. nov. 25. 17:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Ahogy írták, próbáld ki. Nekem a karom ettől nem nőne sehova pl. Azonkívül "Fekvenyomás: 1,5x testsúly 6 ismétlés" ... az egész jó szerintem :D ismerek olyanokat akik évtizedek óta járnak és nem megy nekik ennyi. Én legalábbis nem sok 80 kilós embert látok aki 120-al nyomkod, de biztos van egy pár amúgy.
2022. nov. 25. 20:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Alapvetően nincs gond az ellépzeléssel,ez egy elég sztenderd teljes testes edzésterv.Viszont a számokból nyugodtan lejjebb adhatsz mert ilyen számokat jó genetikával is vagy 3-5 évbe beletelik elérni,simán mehetnél versenyre ilyen eredménnyel.0,5-öt vonj le,ez egy sokkal realisztikusabb cél,
2022. nov. 26. 01:42
 10/10 anonim ***** válasza:

ha kezdő vagy működhet egy ideig, de szerintem gyorsan elfogod érni azt a pontot mikor már kevés lesz a fejlődéshez.

7-8 széria kevés a nagyobb izmoknak (láb, hát, mell)

ezen kívül a célokat elég rosszul lőtted be.

fekvenyomás testsúly 1,5x 6 ismétlés ez hosszú évek munkája, de nagyon sokan soha nem érnek el ilyen szintre.

evezés testsúly 1,2x 6 ismétlés ez meg 1év alatt simán hozható.

bár szerintem eleve felesleges ilyen hosszútávú célokat kitűzni már az elején.

annyi legyen a célod, hogy hétről hétre, hónapról hónapra tudd növelni a súlyt/az ismétlésszámot.

2022. nov. 27. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!