Mit gondoltok erről a megközelítésről, így kellene edzeni, vagy rossz amit elképzelek?
Arra gondoltam, hogy minden izomra kiválasztanék 1 gyakorlatot, pl.:
Mellre: Fekvenyomás
Váll: Mellről nyomás
Hátat és Combot szétszedném:
Combhajlító: Merevlábas felhúzás/Konvencionális felhúzás
Combfeszítő: Guggolás
Hát: Evezés, Húzódzkodás
stbb...
tehát mindenre csinálnék 1 gyakorlatot (alkaron kívül, arra mondjuk azt csinálnám, hogy felhúzás/húzódzkodás végén tartanám a súlyt/magam ameddig csak bírom)
Majd ezeket kétfelé osztanám és heti 2-3 alkalommal, alkalmanként 3-4 sorozattal csak ezeket csinálnám és a cél az lenne, hogy minél erősebb legyek ezekben a gyakorlatokban.
Ez jó elképzelésnek tűnik, tehát hogy minden izom csak 1 gyakorlatot csinálok (főleg alapgyakorlatok lennének ezek) és ezekben próbálok erősödni, heti 2-3x csinálnám mindegyik gyakorlatot, edzésenként 3-4 sorozat/gyakorlat.
Majd ha elértem egy jó erőszintet akkor iktatnék csak be izolációsabb gyakorlatokat, mint az oldalemelés, face pull, stbb...
Így lehet/kell izmot építeni, vagy ezzel inkább csak egy erőemelős forma érhető csak el?
Pl így nézne ki az edzésterv:
A nap:
Guggolás 4x6-8
Fekvenyomás 4x6-8
Evezés 3x6-8
Bicepsz állva 3x8-10
Vádli állva 3x8-10
B nap:
Felhúzás 2x5
Mellről nyomás 4x6-8
Húzódzkodás 4x6-8
Koponyatörő 3x8-10
Hasedzés
És 4 edzés lenne egy héten: A-B-A-B (1 edzés 1 pihi 1 edzés 1 pihi ...)
Úgy terveztem, hogy ilyen típusú edzéssel elérek egy bizonyos erőszintet, pl.:
Fekvenyomás: 1,5x testsúly 6 ismétlés
Guggolás: 1,8x testsúly 6 ismétlés
Felhúzás: 2x testsúly 5 ismétlés
Mellről nyomás: 1x testsúly 6 ismétlés
Evezés: 1,2x testsúly 6 ismétlés
És ezután iktatnék be izolációs, illetve plusz gyakorlatokat , mint az oldalemelés, face pull, vállvonogatás, ferdepados fekvenyomás, bolgár guggolás, stbb..
"És ezután iktatnék be izolációs, illetve plusz gyakorlatokat"
Ezért írtam oda a "plusz" szót. De az lenne a lényeg, hogy kb. minden izomcsoportra 1 gyakorlatot csinálnék, ami ha lehet akkor összetett gyakorlat lenne, ezeket a gyakorlatokat csinálnám legalább heti 2x és ezekből csinálnék edzéstervet, mint az #1 kommentemben. Ezt pedig addig csinálnám amíg egy jó erőszintet el nem érnék. Majd ha az megvan, akkor iktatnék be több volument/gyakorlatot.
MűködHET a dolog. A hangsúly azon van, hogy "HET".. Vagy működik, vagy nem. Minden ember más. Mindenkinek más jön be, mindenkinek más válik be.
Próbáld ki. Ha van progresszió/fejlődés, akkor folytasd, ha nem, akkor változtass.
Sok sikert! :D
ha kezdő vagy működhet egy ideig, de szerintem gyorsan elfogod érni azt a pontot mikor már kevés lesz a fejlődéshez.
7-8 széria kevés a nagyobb izmoknak (láb, hát, mell)
ezen kívül a célokat elég rosszul lőtted be.
fekvenyomás testsúly 1,5x 6 ismétlés ez hosszú évek munkája, de nagyon sokan soha nem érnek el ilyen szintre.
evezés testsúly 1,2x 6 ismétlés ez meg 1év alatt simán hozható.
bár szerintem eleve felesleges ilyen hosszútávú célokat kitűzni már az elején.
annyi legyen a célod, hogy hétről hétre, hónapról hónapra tudd növelni a súlyt/az ismétlésszámot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!