Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jó-e egy kamasznak az edzőtere...

Jó-e egy kamasznak az edzőterem? Mennyibe kerül kb. tól - ig Budapesten a személyi edzővel edzés, milyen költségekkel jár?

Figyelt kérdés
A 16-17 közötti kamaszlányom szeretne edzőterembe járni, és mivel van elképzelése arról, hogy melyik testrészét hogyan szeretné formázni, szeretne személyi edző segítségével, útmutatásával edzeni. Én nem vagyok ennek ellene, de nem is értek hozzá és azt sem tudom megítélni még, hogy megengedhetjük-e ezt magunknak. Szóval tapasztaltabbak, hozzá jobban érték véleményét, tudását várom a témában, előre is köszönöm.

2022. nov. 22. 21:24
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Nincs két egyforma személyi edző az árazás tekintetében. Valahol 20 és 40 ezer forint között lehet számolni egy JÓ személyi edző havi költségével, bár a kóklerek is elkérnek egy valag pénzt, úgyhogy díjszabás szempontjából nem megítélhető, hogy ki a jó és a szar.

"van elképzelése arról, hogy melyik testrészét hogyan szeretné formázni"

Ha ilyen mondatok hagyják el a lányod száját, akkor feltétlenül szükség van személyi edzőre, ugyanis ezek szerint magától nem sikerült tudást szereznie a témában.

2022. nov. 22. 21:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jó ötlet. Rengeteg pozitív hatása lesz, főleg, ha mellé elkezd egészségesen is étkezni.

Edzőterem bérletek jelenleg 10-20.000 Ft körül mozognak. Infláció miatt ezek az árak nőhetnek.

Személyi edző nagyon változó, általában 3-8.000 Ft / alkalom, legalábbis néhány hónapja még annyi volt, azóta nem annyira néztem árakat, az infláció miatt lehet az ők munkadíja is feljebb ment.

Vidéken általában olcsóbbak a fenti szolgáltatások, Budapesten és más városokban drágábbak.

2022. nov. 22. 21:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Dícséretes, hogy a lányodnak van elképzelése arról, hogy melyik testrészét hogyan szeretné formázni, de sajnos idővel szembesülni fog a valósággal, hogy ilyen a gyakorlatban nem létezik. Például: Nem létezik hát szélesítő meg bicepsz csúcsosító gyakorlat. Van a széles hátizom, meg a bicepsz, amire tud gyakotlatokat végezni, és hogy hogyan fog formálódni, mennyire lesz csúcsos meg széles, az teljesen az egyén genetikáján múlik. Ez vonatkozik minden izomra. Egy biztos, formásodni az izom növekedésétől fog, de ahhoz jól is kell kajálnia.
2022. nov. 23. 01:34
 4/9 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem mindenképpen érdemes elkezdeni az edzést hogyha van hozzá motivációja a lányodnak. Azon kívűl hogy csökkenti a stresszt, számos pozitív hatása van.

Vidéken egy havi bérlet 10-15 ezer körül mozog, ez Pesten nyílván drágább.

Egy személyi edző óránként kb 3-5 ezer.

2022. nov. 23. 15:29
 5/9 anonim ***** válasza:
59%

"van elképzelése arról, hogy melyik testrészét hogyan szeretné formázni"

Hát nekem is van elképzelesem hogy melyik testrészét szeretné formázni!!

Na szval mint fentebb is irtak komplex egésztestesnek kell lennie az edzésnek.Az ilyen "bizonyos testreszek edzése nyárra",és a többi mellőzése csak a laikusok elképzelései szerint működnek!A valóságban nem!

Mielőtt nekiállna komolyan el kell gondolkodni hogy valóban akarja e csinálni.Ez a művelet a kitartásról szól és a türelemről.Évek munkája es az eredmenyek nem máról holnapra jönnek,hanem hónapok kemény munkája után!Ez a "hipp hopp kerek popsi" a média átkozott átverése ,ami rengeteg kiabrandultság téveszme okozója!!

2022. nov. 24. 08:01
 6/9 anonim ***** válasza:
40%

Hosszú távon olcsóbb otthonra pár cuccot beszerezni, és azokon edzeni.

Az első 1-2 hónapra érdemes edzővel vagy tapasztaltabb ismerőssel csinálni, hogy ne kelljen évekig gondolkozni azon, mit hogy kell.

2022. nov. 24. 13:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Amire nem került elég hangsúly: több év (3-4), mire olyan formát tud elérni, amit a közösségi médiában mutogatnak. Már 1 év után is látszódhat a jobb forma, de az közel sem lesz olyan, mint amit egy laikus elképzel. És még ehhez is konzisztencia, megfelelő kajálás, pihenés és jól összeállított edzésterv szükséges.

Viszont ha mozogni akar, akkor persze nyomja, a mozgás mindig jó. Csak az irreális elvárások nem teljesülése ne törje le a kedvét.

2022. nov. 25. 08:25
 8/9 anonim ***** válasza:
28%
Ha van erre havi 120 ezer, tessék csak…
2022. nov. 25. 18:05
 9/9 anonim ***** válasza:
59%
Én heti 1-szer vagy 2szer járok személyi edzővel, alkalmanként 6 ezerért, a kondi bérlet (havi korlátlan diák) havi 20 ezer. Szóval ja, lényegében ilyen 40-60 ezerrel lehet számolni. Persze nem csak ennyi költséggel jár ez a sport, a lányod is rá fog jönni hogy ahhoz hogy fejlődjön a kajára is oda figyelnie - mondjuk egy lány ez nyilván könnyebb :) tápkiegre viszont ne hagyjátok magatokat rábeszélni, semmi szúksége nem lesz egyikre sem, kezdőként meg főleg nem
2022. nov. 26. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!