Most ilyenkor most mit csináljak, hogy oldjam ezt meg?
Az a helyzet, hogy egy izomra simán tudok csinálni heti 12-14 sorozatot és ebből tudok regenerálódni.
Viszont ha minden izomra ennyit csinálok és pl. heti 6x edzek, push/pull/leg felbontásban, akkor már bajok vannak a regenerációval.
Ha pedig nem heti 6x edzek, akkor meg nem tudom megoldani az edzéstervet, mert ha pl. heti 4x edzek és ugyanennyit csinálok, egy izomra 12-14 sorozatot, akkor akár 2,5-3 órás egy edzés.
Ilyenkor mit tegyek, ha heti 4x edzenék, mindenre keveset csinálnék, kivéve mondjuk 1-2 izomcsoportot, akkor simán tudok regenerálódni, ha viszont mindenre sokat csinálok akkor már nem.
Hogy oldjam meg? Csináljak kevesebbet mindenre, de akkor nem fogok annyira fejlődni, mert többtől is tudnék regenerálódni, ha csak arra az adott izomcsoportra csinálnék többet?
"Increased Muscle Hypertrophy: Studies have shown an increase of 3.1% muscle hypertrophy for lifters hitting muscle groups two times a week compared with those only targeting each muscle group once a week. Over the course of one year this incremental increase compounds, leading to some serious gains."
Illetve mivel a protein szintézis 48-72 óráig tart csak, ezért érdemes 1 izmot egy hét alatt 2x megedzeni.
Plusz még ha egyszer edzenék le egy héten egy izmot, akkor 1 edzésen csinálnék rá kb. 12-15 sorozatot. Ezzel az a baj, hogy az utolsó pár sorozat, ha keményen tolom akkor nem annyira effektív. Például ha ezt a 15 sorozatot 4 gyakorlattal oldom meg egy edzés alatt, akkor az utolsó gyakorlat gyengébben fog menni, kevesebb súllyal, vagy pedig kevesebb ismétlés fog menni, mint alapból.
Ezért ha ketté van szedve, akkor egyik nap csinálsz 2 gyakorlatot, majd a másiknap is 2-t és így ugyanakkora a volumen, de mégis nem vagy annyira kifáradva az adott gyakorlatnál, mert egy edzésen kevesebb sorozatot tolsz, ezért effektívebben tudod azokat a sorozatokat végrehajtani, mivel ekkor nem lesz olyan hogy az utolsó gyakorlat már gyengébben megy, mert csináltál már előtte az adott izomcsoportra 3 másikat.
kell az az izoláció a bicepsznek és a tricepsznek szerintem.
akkor nem kell talán ha ge*i erős vagy és 160-al nyomsz fekve, meg ugyanennyivel evezel, na ott lehet h megkapja a tricepsz és a bicepsz is a magáét.
nekem pl egy evezéstől be se durran a bicepszem. csak 90-el evezek
#13, sok minden beleférne, pont ez a kérdésem.
Bírnék én több volument, de ha többször edzek, pl. szétbontom heti 6-ra és többet csinálok az legyilkol.
De ha heti 4-et tolok akkor meg nem tudom növelni a volument, mert így is 1 óra 30 perces egy edzés, ha beiktatok még 2-3 gyakorlatot akkor 2-2,5+ óra lesz egy edzés.
Illetve pont az a bajom, hogy szerintem kevés a volumen, de te azt mondod, hogy hagyjak ki izomcsoportokat és 0 sorozatot csináljak rájuk, mert más gyakorlat is terheli ezeket.
Máshol meg azt ajánlják, hogy heti 12-15 sorozat menjen egy izomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!