Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Most ilyenkor most mit csinálj...

Most ilyenkor most mit csináljak, hogy oldjam ezt meg?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy egy izomra simán tudok csinálni heti 12-14 sorozatot és ebből tudok regenerálódni.

Viszont ha minden izomra ennyit csinálok és pl. heti 6x edzek, push/pull/leg felbontásban, akkor már bajok vannak a regenerációval.

Ha pedig nem heti 6x edzek, akkor meg nem tudom megoldani az edzéstervet, mert ha pl. heti 4x edzek és ugyanennyit csinálok, egy izomra 12-14 sorozatot, akkor akár 2,5-3 órás egy edzés.

Ilyenkor mit tegyek, ha heti 4x edzenék, mindenre keveset csinálnék, kivéve mondjuk 1-2 izomcsoportot, akkor simán tudok regenerálódni, ha viszont mindenre sokat csinálok akkor már nem.

Hogy oldjam meg? Csináljak kevesebbet mindenre, de akkor nem fogok annyira fejlődni, mert többtől is tudnék regenerálódni, ha csak arra az adott izomcsoportra csinálnék többet?

2022. nov. 16. 13:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Te valamit qrva rosszul csinálsz. Részleteket nem írtál de gondolom nagyon kezdő vagy. Keress a neten normális edzéstervet, heti 4 alsó felső felosztás, 60-70 perc alatt le lehet zavarni
2022. nov. 16. 15:28
 2/20 A kérdező kommentje:

Nem vagyok kezdő, már több éve edzek.

Kb. bukásig csinálok minden sorozatot. Az izmaim bírják a sok volument, például hétfőn volt push nap, mellre csináltam 7 sorozatot (4 sorozat fekvenyomás, 3 sorozat ferdepados fekvenyomás), de ma például megint le tudtam volna tolni ugyanezt.

Viszont ha minden izomra sokat csinálok (12-14 sorozat/hét) akkor a testem nem tudja tartani az iramot. Az izmaim regenrálódnak, de én fáradt vagyok, kimerült, szerintem az idegrendszerem nem tud regenerálódni.

60-70 perc alatt pedig nem tudom lezavarni, mert egy sima 4 sorozat guggolás tart 20-30 percig, én 3 percet is pihenek a sorozatok között, főleg guggolásnál, alapgyakorlatoknál.

Ha kiszámolod hogy egy edzésen csinálsz 6-7 gyakorlatot + 15 perc bemelegítés, lehetetlen megoldani 60-70 perc alatt, kivéve ha 1 perces pihenőket tartasz, aminek semmi értelme.

2022. nov. 16. 16:10
 3/20 anonim ***** válasza:
Akkor jó
2022. nov. 16. 16:14
 4/20 anonim ***** válasza:

ugyanez a gondom nekem is :D

szerintem maradj a ppl-nél, csak csináld azt h az egyik push edzésen pl mehetnek a nagysúlyos összetett gyakorlatok, a másikon meg gépes és izolációs gyakorlatok.

ugyanez a láb és a húzó edzésekkel

így megkapják a megfelelő volument az izmaid, és talán nem lesz anyira leterhelve az idegrendszered.

tudom itt divat fikázni a gépeket meg az izolálgatást, de nincs azokkal baj ha nem tolod túl őket az összetett gyakorlatok kárára.

nekem ez sajna nem opció, mert itthon edzek, és nincsenek gépeim.

2022. nov. 16. 16:26
 5/20 A kérdező kommentje:

#4, sajnos én is otthon edzek, csak szabadsúlyos gyakorlatokat tudok végezni, egyetlen egy gépem van, az pedig egy csigás evező gép.

Ez a baj, hogy pl. egy 4 napos upper/lowerból simán tudok regenerálódni, mert ott kevesebb volumen megy (ott 1 gyakorlat megy 1 izomcsoportra, ami heti 6-8 sorozatot jelent egy izomcsoportra), de így is 1,5 óra egy edzés.

Viszont több volumenből is tudnék regenerálódni, tehát simán mehetne 12-14 sorozat is egy izomra, de ezt 4 napos felbontásban nem lehet megoldani, mert ha 2 gyakorlatot meg 6-7 sorozatot csinálnék minden izomra, akkor pl. egy felsőtest nap 10+ gyakorlatból és 30-40+ sorozatból állna, így meg 3 órát edzenék.

Ha viszont beiktatok még 2 napot, hogy többet tudjak csinálni az meg kinyírja az idegrendszeremet.

2022. nov. 16. 16:48
 6/20 anonim ***** válasza:
En heti 3-4x edzek osztottba. Altalaba mindenre heti 1x 15 koruli sorozatokkal. 1.5 ora alatt megvan. 10+ eve edzek
2022. nov. 16. 17:23
 7/20 A kérdező kommentje:
Épp ezaz. Te úgy csinálsz heti 15 sorozatot mindenre, hogy osztottan edzel, de nekem ezt úgy kéne megoldanom, hogy mindenre heti 2x edzek, tehát össze kellene sűrítenem az egészet, és az nem 1,5 óra.
2022. nov. 16. 18:04
 8/20 anonim ***** válasza:
Írd már le egy ilyen 3 órás edzésterved, annyira kíváncsi vagyok. Vagy trollkodsz?
2022. nov. 16. 19:04
 9/20 A kérdező kommentje:

Upper:

Fekvenyomás 4x8

Evezés 4x8

Mellről nyomás 3x8

Húzódzkodás 3x8

Bicepsz 3x8

Koponyatörő 3x8

Fekvenyomás: 3 perc pihenő/szett --> 12 perc pihenő + 4 perc végrehajtani a 4 szettet --> 12 + 4 = 16 perc

Evezés: 2,5 perc pihnő/szett --> 10 perc pihenő + 4 perc végrehajtani a 4 szettet --> 10 + 4 = 14 perc

Mellről nyomás 3x8: 2,5 perc pihnő/szett --> kb. 8 perc pihenő + 3 perc végrehajtani a 3 szettet --> 8 + 3 = 11 perc

Húzódzkodás 3x8: 2,5 perc pihnő/szett --> kb. 8 perc pihenő + 3 perc végrehajtani a 3 szettet --> 8 + 3 = 11 perc

Bicepsz: 2 perc pihnő/szett --> kb. 6 perc pihenő + 3 perc végrehajtani a 3 szettet --> 8 + 3 = 9 perc

Koponyatörő: 2 perc pihnő/szett --> kb. 6 perc pihenő + 3 perc végrehajtani a 3 szettet --> 6 + 3 = 9 perc

Össz idő: 16 + 14 + 11 + 11 + 9 + 9 = 70 perc = 1 óra 10 perc

Erre rájön a gimnasztikai bemelegítés ami kb. 10-15 perc, számoljuk 10-nek, így már 1 óra 20 percnél tartunk

Emelett minden gyakorlat előtt megy kb. 2 sorozat könnyű súllyal való bemelegítés ez minden gyakorlatnál kb. 2-3 percet vesz igénybe. Ez 6 gyakorlat, számoljunk a 2 perccel, mert az a kevesebb, ez 12 percet jelent.

Azaz 1 óra 32 perc legjobb esetben egy ilyen edzés, és még nyújtásról nem is beszéltünk.

Ez egy felsőtest nap volt, ezt heti 2x csinálom.

Ha megnézed, csináltam ezen a napon:

mellre 4 sorozat (fekvenyomás)

hátra: 7 sorozat (evezés + húzódzkodás)

vállra: 4 sorozat (mellről nyomás)

bicepszre: 3 sorozat

tricepszre: 3 sorozat

ha ezt megszorzod 2-vel, mivel 2x csinálom ezt egy héten láthatod, hogy átlagban heit 6-8 sorozat megy egy izomcsoporta egy 1 óra 30 percces edzéssel.

Ha én egy izomra heti 12-14 sorozatot akarnék csinálni, azaz majdnem 2x ennyit, akkor az idő is majdnem 2x ennyi lenne, tehát (1 óra 30 perc) * 2 = kb. 3 óra, innen jött a 3 óra edzés

2022. nov. 16. 19:22
 10/20 anonim ***** válasza:
Miert kene heti 2x? Kb ugyanugy fejlodsz. En inkabb egyszerre csinalok tobbet. Mondjuk en nem pihenek ennyit 🤷
2022. nov. 16. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!