Van értelme így összeállítani az edzéstervet?
Arra gondoltam, hogy úgy állítanám össze az edzéstervemet, hogy kiválasztok 1-2 izomcsoportot és azokra többet csinálok. Ezt 2-3 hónaponta változtatnám, hogy mindig másik 1-2 izomcsoportra csinálok többet.
Tehát pl. kiválasztom a felkart (bicepsz, tricepsz)
A többi izmot normálisan edzem, pl. egy upper/lower felbontásban, viszont erre a 2 izomcsoportra (bicepsz, tricepsz) több volument (sorozat/gyakorlat) csinálok, esetleg alsótest napon is csinálok rájuk valamit. Vagyis az a lényeg, hogy a kiválasztott izomcsoportokra többet edzek mint a többire, majd 2-3 hónap múlva új izomcsoportokat választok és azokra edzek többet.
Van értelme így összeállítani az edzéstervet?
Azért csinálnám, hogy abban az intervallumban (kb. 2-3 hónap) a kiválasztott izomcsoportok jobban fejlődjenek.
Nem az alapján választanám az izomcsoportokat, hogy melyik a legerősebb, meg a leggyengébb, hanem csak random kiválasztanék 1-2-t és mindig váltogatnám, így kb 1 év alatt minden izomcsoporton végigmennék.
Vagy nem fog ettől jobban fejlődni, ha heti 2 helyett mondjuk heti 4x bicepszezek pl? Heti 8 sorozat helyett így 2 hónapig 16 lenne.
Ez baromság.
Kb mintha azt akarnad hogy délelőtt több sört iszol es kevesebb cigit szívsz el,majd estére kevesebb sőrt iszol és több cigit szívsz.
Vegeredményet tekintve a nap vegén ugyanott vagy mintha ugyanannyi cigit meg sört fogyasztottál volna.
Értem én.Azt hiszed hogy becsaphatod a szervezetedet és sutyiba majd mindig 1 izomcsoport intenzívebben lesz edzve.
Nem fog működni előre szólok!!
Mivel feltételezem h most is a lehető legoptimálisabban, legintenzívebbek az edzéseid.Ez az ésszerű ugye.Ugy edzzünk hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle!!Nomost ha igy van akkor ez optimálisan fejleszt komplexen mindenhol.Ehhez már nem fér +bele több.Csak akkor ha valahol visszaveszel.Annak meg semmi értelme a fenti cigis példán maradva.Ugyanott vagy mint ha mindent rendesen edzenél ugyanolyan intenzíven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!