300 fekvőtámasz, 300 guggolás hatással van az
izomépítésre?
Ha egy túlsúlyos/vézna kezdő vagy, aki életében nem sportolt semmit, és most vág bele az edzésbe, akkor az első hetekben igen, lehet hatással ez a maszatolás az izomépítésre. Ha nem egy túlsúlyos/vézna kezdő vagy, és tényleg izmos akarsz lenni, akkor progresszív súlyzós edzés és célnak megfelelő étrend nélkül esélyed nincs.
2022. nov. 6. 21:08
miért pont 300 fekvőtámasz és 300 guggolás? miért nem 315 fekvőtámasz és 327 guggolás?
2022. nov. 6. 21:57
3/14 A kérdező kommentje:
Kardió edzésként akarom ezt csinálni. Időre, hogy minél hamarabb meglegyen. 10 fekvő-10 guggolás, szünet nélkül. Amíg el nem érem a 300-at.
Egyik az, hogy a kardió mozgásformákban is fontos a hosszútávú progresszió (akárcsak a a súlyzós edzésben). Mi lesz a jövőben? Lesz olyan időszak, amikor már 1000 fekvőtámasz és 1000 guggolás lesz a kitűzött cél? Vagy maradsz örök életedben 300-nál? Szerinted meddig lesz kedved ehhez a bohóckodáshoz?
Másik pedig az, hogy kardió edzésként az ilyen jellegű mozgásformák nem optimálisak. Fekvőzgetéssel-guggolgatással nem optimális kardiózni, ezeket a gyakorlatokat nem állóképesség növelésre találták ki. Kardiózni kardió (állóképességi) mozgásformákkal kell: futás, biciklizés, úszás, lépcsőzés, görkorcsolyázás, ugrókötelezés, elliptikus tréner, és még sorolhatnám. Ezeket a crossfites fekvőzgetős-guggolgatós maszatolásokat tényleg engedd el, ugyanis elveszed az értékes időt attól, hogy mind az izomzatodat, mind az állóképességedet optimálisan fejlesszed.
2022. nov. 6. 22:06
5/14 A kérdező kommentje:
Úgy képzeltem el, hogy az időt csökkentem. Pl első alkalommal megcsinálom 25 perc alatt, aztán meglesz 20 perc alatt, 15 perc alatt stb..
Pár hetes challenge-nek biztos jó. Hosszútávon fenntarthatatlan, élvezhetetlen, értelmetlen. De mindenki a saját döntéseiért felelős.
Hajrá, jó fejlődést!
2022. nov. 6. 22:25
Én azt tapasztaltam hogy kardiónak is jó, de lehet hogy jobb a futas stb. nekem az tetszett meg láttam egy videót, a csaj 500 guggolást csinált. Azóta még nem sikerült, de aki ezt megtudja, annak biztosan jó a teherbírása. Meg ha megcsinálsz 100 fekvőt az is jó érzés, szerintem aki változatosan edz, biztos kipróbálja a nagy ismétlészszámú sajáttestsúlyos edzést. 250gugit egyszer viszonylag könnyen megcsináltam, attól nem nőtt akkorát a súllyal guggolásom, de még csak egyszer volt.
2022. nov. 6. 23:02
Én fiatalon csak fekvőtámaszozni kezdtem, és ezzel eljutottam a simán magas girnyóból a magas girnyóvá akin azért látszik vmi mell- és vázizomzat, és a csajok NAGYON lájkolták a különbséget.
2022. nov. 6. 23:05
Már 50 guggolás is látványos, amíg nem próbálod nem tudod meg.
2022. nov. 6. 23:23
Elolvastam az előző három kommentet, és azóta egy 2011-es Nők Lapja cikkben érzem magam.
2022. nov. 6. 23:27
További kérdések: