Hogyan lehetne növelni a mellizomot?
Mindig is a mellizom volt a "legelmaradottabb" izomcsoportom, ha a formát, kinézetet nézzük. Erőben viszont sokat fejlődött, ezért is fura az egész.
Szériázni általában 90-100kg-mal szoktam, legnagyobb súly, amit szabályosan ki tudok nyomni, az 120kg.
Leggyakrabban rúddal, utána 60kg-mal bemelegítek, majd 110-zel nyomok 2-3 ismétlést, utána 100kg x 4-6 ismétlés, majd utolsónak 80kg-mal 6-8-10, mikor mennyi.
Ezenkívül mellnapon csinálok 4x10 mell-dipet, ferdepadon kézisúlyzóval 5x8, utána pedig tárogatok 5x8-10.
Ahogy említettem, erőben, súlyban szépen haladok felfelé, de a forma nagyon el van maradva a többi izomtól. Tömegelek, sokat eszem, fehérjedúsan. Nem is az étkezés részére lennék kíváncsi, hanem az edzés részére.
Akinek makacs a mellizma, hogyan sikerült formálni?
Mellúszás, pillangó úszás, fal melletti fekvőtámasz / egyéb fekvőtámaszfajták, gyűrű gyakorlatok.
Vagy van a "mellgép"..
De önmagában a mellet növelni szerintem nem érdemes, az egész mell-váll övet kellene, mivel egyébként is együtt erősödnek egymást fejlesztik ezek az izomcsoportok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!