Otthoni edzéshez jó súlyzók?
Nincs lehetőségem konditerembe járni, otthoni edzéshez szeretnék súlyzót venni.
Van egy darab 10 kilós kézisúlyzóm, cserélhető tárcsákkal, amit használok, emellé szeretnék.
Néztem olyat, ami szintén ilyen, illetve olyat, amiben a két kézisúlyzó rudat össze lehet kapcsolni egy köztes darabbal, amivel egy hosszú súlyzót lehet kapni. Illetve kettlebell szerűen is össze lehet rakni egy fogóval.
A kérdés: Jók ezek a "multifunkciós" készletek, van valakinek tapasztalata velük? Vagy inkább vegyek csak egy darab másik kézisúlyzót?
Otthoni edzegetéshez ezek jók, de komoly eredményre semmiképp se számíts ezekkel. Egyrészt kicsi súlyok. Ha még most nem is kicsi, de a későbbiekben nem fogod tudni tartani a progresszív terhelést.
Az otthoni edzéssel az a baj, hogy sok izmot nem fogsz tudni olyan effektíven edzeni, mint egy teremben. Például lábra csinálhatsz te bolgár guggolást és mindenféle kitörést, de pár tíz kilóval akkor se mész vele sokra.
Az lenne a legjobb, ha megtudnád oldani azt, hogy edzőterembe járj ha komoly céljaid vannak ezzel az egésszel. De ha semmiképp se kivitelhező, ez inkább az elmegy kategória, valamit mozogsz.
Leginkább a valamilyen mozgás a cél, és a fogyás, mérsékelt izmosodás.
Köszi a válaszokat, mentek a zöldek. :)
Ebben az esetben tökéletesen megfelel a célodnak.
A fogyás amúgy is az étkezésen múlik javarészt, ha azt betartod és mozogsz mellé valamit, könnyedén fogyni fogsz.
Izmosodhatsz is minimálisan, a lényeg, hogy maradj a realitás talaján és ne várj el óriási karokat pár hónap otthoni edzéstől.
Egyébként egy falra szerelhető húzockodó sem lenne rossz. Én régebben vettem egyet kb 10ezer forintos nagyságrendben és semmi gond sincs vele.
Eleinte nyugodtan fókuszálj a saját testsúlyos gyakorlatokra (húzockodás, fekvőtámasz, ezeknek a nehezített változatai stb.)
Hiszen sajnos a rendes eszközök mint például egy fekvenyomópad vagy akár komolyabb gépek már nagyon drágák.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!